reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Azza Pyramid Mini 806: doslova pyramidální skříň

5.8.2020, Jan Vítek, aktualita
Azza Pyramid Mini 806: doslova pyramidální skříň
Pokud někoho nebaví nudné krabicoidní počítačové skříně, má dnes už možnost si vybírat z mnoha jiných, které mají zajímavější tvary, i když to v řadě případů znamená neefektivní využití prostoru. Jak to je v případě Azza Pyramid Mini 806?
Azza Pyramid Mini 806 je tak věrná sému názvu a jde o prosklený rám ve tvaru pyramidy, jehož interiér je rozdělen na několik pater určených pro různé komponenty. A vypadá to, že na podlahu si takovou skříň asi nikdo nepostaví, respektive by tam vypadala divně a ostatně nemá smysl si pořizovat skříň s netradičním designem, aby pak ležela odstrčená někde vedle stolu. Na něm si tak budeme muset pro ni vyhradit prostor alespoň 37 x 37 cm. 
 
 
Společnost Azza už má s tvorbou podobných skříní své zkušenosti, ostatně v nabídce má také model Pyramid 804, ovšem ten je určen pro počítače založené na deskách ATX. Zabere tak mnohem více prostoru než Pyramid Mini 806, která je určena pro desky Mini ITX a navíc se omezuje na zdroje formátu SFX. 
 
 
Jak je vidět, větrání a přístup kabeláže výrobce vyřešil prostě tak, že skleněné výplně nahoře ani dole nejsou úplné. Samotný rám pak byl vytvořen z 2mm hliníku (vnitřní části jsou z SPCC). Zcela dole pak máme jednak pozici pro SFX zdroj a dále diskové pozice a ihned nad nimi sedí tray pro základní desku a její komponenty. Pak už zbývá jen poslední patro vyhrazené skříňovému ventilátoru a ten lze doplnit ještě o 120mm radiátor, čili může jít o malý vodní AiO chladič. V základu ale dostaneme ventilátor Hurricane II RGB. 
 
 
Co se týče prostoru pro grafickou kartu, ta může mít na délku až 280 mm, což není nijak zvlášť omezující, ovšem procesorový chladič může mít na výšku maximálně 85 mm a to už je málo na využití věžovitých modelů a s jinými zase může být na Mini ITX desce problém s usazením vedle RAM či grafické karty.  
 
 
Celkové rozměry skříně jsou 435 x 368 x 368 mm a hmotnost 6,3 kg. Zklamat pak může výbava předního I/O panelu, kde je pouze vypínač, jeden USB 3.0 a audio. Azza Pyramid Mini 806 bude k dispozici od listopadu za 250 eur.  
 
Zdroj: Azzatek


reklama