reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Baby Canyon a Arches Canyon: příští generace Intel NUC

18.7.2016, Jan Vítek, aktualita
Baby Canyon a Arches Canyon: příští generace Intel NUC
Na světlo světa se dostaly informace o příštích generacích počítačů Intel NUC, které dostaly kódová označení Baby Canyon a Arches Canyon. Podívejme se na to, co nám nabídnou za hardware a provedení.
Informace zveřejnil server FanlessTech, díky němuž se můžeme podívat do blízké budoucnosti počítačů Intel NUC. Ta se týká let 2017 a 2018 a v případě low-endových Arches Canyon také konce tohoto roku. Co si tedy Intel pro nás chystá?




- klikněte pro zvětšení -


Jako nejnovější model NUC byl vypuštěn na trh Skull Canyon, který je dle Intelu vhodný i pro herní PC, a to díky nové generaci grafickéhu řešení Iris Pro se 72 shadery. My se ale budeme bavit o dalších generacích, a to nejdříve Arches Canyon. Ta by měla nastoupit v posledním kvartálu tohoto roku a nahradí starší Grass a Pinnacle Canyon. Hlavním rozdílem mezi těmito generacemi bude to, že Arches Canyon využije žravější 10W procesory oproti 6W, dále bude mít dvoukanálové zapojení pamětí DDR3L-1866 a také už podporu rozhraní HDMI 2.0. Jinak půjde v základu také o minipočítače se 2 GB paměti, 32GB úložištěm a OS Windows 10 Home x64.




- klikněte pro zvětšení -


Podrobné specifikace tohoto produktu nabídne samostatný slide z prezentace. Zde se dočteme třeba o podpoře 2,5" zařízení, což je vzhledem k pouze 32 GB na eMMC nutnost. Dvoukanálové zapojení pamětí DDR3 rozhodně potěší, protože to slibuje vyšší výkon především pro multimédia a jinak tu můžeme vidět staré dobré low-endové NUC. To bude založeno na 10W procesorech Celeron Jxxx a pokud Intel do té doby nepřijde s jinými modely, pak by mělo jít o modely Celeron J1750 až J1900 z 22nm generace Bay Trail-D. Jenomže ty podporují maximálně 1333MHz paměti, takže dle toho by Intel opravdu měl doplnit nabídku nízkospotřebových Celeronů o nové modely. Však ty mu v generacích Haswell i Skylake chybí.




- klikněte pro zvětšení -


Baby Canyon se představí v podobě pěti modelů s procesory Intel Core i3 až Core i7 a na trh mají vstoupit v prvním kvartálu nového roku. Těšit se můžeme na podporu dvoukanálových pamětí DDR4, rozhraní USB typu C s propustností 10 Gb/s (USB 3.1) a 40 Gb/s (Thunderbolt 3) i rozhraním DisplayPort 1.2. Druhý USB 3.1 už bude typu A s předním umístěním. Ve všech případech půjde o procesory Core 7. generace, čili Skylake s 15 nebo 28W TDP a grafikou HD Graphics nebo Iris, přičemž Intel jako obvykle připraví nízké verze pouze s SSD a vyšší s místem pro 2,5" zařízení. Veškeré specifikace si také můžete přečíst na obrázku.

Zdroj: FanlessTech
reklama