reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Balíčky na Steamu budou levnější, pokud už část vlastníte

3.3.2016, Jan Vítek, aktualita
Balíčky na Steamu budou levnější, pokud už část vlastníte
Valve se chystá přehodnotit způsob prodeje herních balíčků ve svém obchodě Steam, aby jejich nabídka byla pro hráče atraktivnější. Návrhy úprav již rozeslal spolupracujícím vývojářům, takže na co se můžeme těšit?
Valve již na Steamu dlouho nabízí výhodné balíčky her, které jsou tak dostupné za nižší cenu, než jakou bychom dali při koupi všech her v balíčku zvlášť. Jenomže taková nabídka nebyla zrovna vhodná pro ty zákazníky, kteří již jednu nebo více her z balíčku vlastnili. Pak měli na výběr: buď na takovou nabídku zapomenout, nebo si některou z her zaplatit dvakrát, což tedy nemuselo být zrovna cenově výhodné, spíše naopak. Nyní je ale na spadnutí zavedení tzv. Steam Dynamic Bundles.





Valve v e-mailu vývojářům tedy píše, že nová nabídka Steam Bundles počítá s tím, že pokud si zákazník vybere balíček her, který obsahuje i ty, jež již má ve své knihovně, zaplatí a obdrží pouze dosud nevlastněné tituly. Díky tomu si zákazníci budou moci snadno a bez penalizace doplnit sbírky her (často se prodávají celé navazující série v rámci Complete Packs), což bude výhodné pro něj i pro samotné vývojáře.

Dle PCGamesN je nový systém prodeje již aktivován a týká se třeba Headup Games Complete Bundle. Ten je celý k dispozici za 37 liber a redaktor serveru zjistil, že když už někdo několik titulů z tohoto balíčku má v knihovně, Steam mu nabídne nižší cenu. V jeho případě šlo konkrétně o 29,77 liber.

Zatím ale není jasné, zda se Steam Dynamic Bundles bude opravdu týkat všech nabízených balíčků. Na to si budeme muset počkat, neboť Valve rozeslalo zmíněný mail svým spolupracujícím vývojářům teprve nedávno.

Zdroj: Hexus.net
reklama