reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Battlefield 1 je výtečně optimalizovaný, AMD opět vede pod DX12

17.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Battlefield 1 je výtečně optimalizovaný, AMD opět vede pod DX12
Už několikrát jsme se mohli přesvědčit, že Radeony se ve hrách podporujících DirectX 12 obvykle ukáží v lepším světle než GeForce a v případě nové Battlefield 1 to není jiné. Moderní Polaris navíc nabídne i nejlepší poměr výkonu a ceny.
Můžeme se tak už podívat na to, jaký výkon mají jednotlivé karty AMD a NVIDIA v novém Battlefield 1, který už se pomalu chystá na trh. K dispozici konkrétně bude už tento pátek, takže budete mít dost času i na případný upgrade, pokud snad vaše grafika na ni nebude stačit.





Testy provedl jako mnohokrát předtím server Hardware.info, který využil celkem 13 grafických karet, a to Radeon RX 460 4GB až GeForce GTX 1080. A jak je vidět z výsledků, optimalizaci by této hře mohla nová Mafia III jen závidět, však i na RX 460 si na vysoké detaily zahrajeme i při rozlišení 2560 x 1440. Za to ale alespoň trošku může také dobře zvládnuté DirectX 12, které zde opět sedí především kartám Radeon. I díky tomu se Radeon R9 Fury X dokázal vtěsnat mezi nové GTX 1080 a GTX 1070, ale to není výjimkou ani u jiných her.





Pro hraní ve vyšším rozlišení (WHQD) nám bude pro hraní při 60 FPS stačit i novodobý mainstream v podobě GTX 1060 a stačit na to bohatě bude také Radeon RX 480 s 8 GB paměti.





V rozlišení Ultra HD už pochopitelně Radeon RX 460 stačit nebude, ale takový Radeon RX 470, GeForce GTX 970 nebo GTX 1060 už ano, pokud tedy budete spokojeni se 30 FPS. Musíme ale vzít v úvahu ještě jednu důležitou věc, a sice tu, že DirectX 12 v tomto případě kartám GeForce nejen že nic nepřidá, ale rovnou ubere.





Jak ukazuje tento graf, Radeony pod DirectX 12 sice oproti DirectX 11 moc nezískají, ale pár FPS přeci jen. GeForce ale oproti tomu dokáží daleko více ztratit, takže v jejich případě byste měli zůstat právě u DirectX 11 a není rozdíl v tom, zda využíváte Maxwell, nebo už moderní Pascal. A jak je to s poměrem výkonu a ceny?





Ten je nabízen v různých rozlišeních, ale ve všech jasně vede Radeon RX 480 a za ním je s odstupem Fury X. Tu by mohla v DirectX 11 trošku stáhnout GeForce GTX 1060, ale RX 480 má takový náskok, že to nehraje roli.

Zdroj: Hardware.info
reklama