reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Be Quiet! připravil procesorové chladiče Dark Rock 2

17.4.2012, Jan Vítek, aktualita
Be Quiet! připravil procesorové chladiče Dark Rock 2
Před více než rokem do Evropy dorazily procesorové chladiče Dark Rock od firmy Be Quiet!, na něž tato firma dnes navazuje dvěma novými modely vybavenými rovněž novými 135mm ventilátory SilentWing. Konkrétně jde o Dark Rock 2 a Dark Rock...
Před více než rokem do Evropy dorazily procesorové chladiče Dark Rock od firmy Be Quiet!, na něž tato firma dnes navazuje dvěma novými modely vybavenými rovněž novými 135mm ventilátory SilentWing. Konkrétně jde o Dark Rock 2 a Dark Rock Pro 2.





Chladiče se od sebe liší tím, že v prvním případě jde o klasickou věž s jedním ventilátorem a v druhém případě jsou tu dvě žebroví i dva ventilátory (přední je jen 120mm). Díky tomu si má tento výkonnější chladič poradit i s procesory s TDP 220 W. Takové sice dnes ve světě desktopových CPU nejsou, ale stačí nějaký přetaktovat se zvýšeným napětím a jeho spotřeba letí vzhůru. Vysoké chladicí účinnosti má u Dark Rock 2 pomoci šest duálních 6mm heatpipe, zatímco u druhého chladiče jich je rovnou sedm.




Výrobce také slibuje, že ventilátor bude možné posunout nahoru, kdyby snad překážel paměťovým modulům nebo jiným komponentám a jeho hlučnost u základní verze Dark Rock 2 bude 21,2 dBA. To Be Quiet! označuje jako sotva slyšitelný, což jen dokazuje, jak rozdílné názory mohou být na vysokou či nízkou hlučnost, neboť osobně bych řadu ventilátorů i s výrazně nižší hodnotou kolem 17 dBA rozhodně neoznačil za sotva slyšitelné (i když zde pochopitelně zapracoval také marketing). Maximální hlučnost pak je 26,4 dBA.

Nakonec zpráva mluví o vylepšeném montážním systému, který umožní tyto chladiče umístit i na procesory Sandy Bridge-E v socketu LGA 2011. Dark Rock 2 je již k dispozici za 55 euro a model Pro za 73 euro.

Zdroj: TZ Be Quiet!
reklama