reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Be quiet! Straight Power 10: 80 Plus Gold a dobré chlazení

16.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Be quiet! Straight Power 10: 80 Plus Gold a dobré chlazení
V Německu velmi oblíbený výrobce počítačových zdrojů be quiet! si připravil novou sérii Straight Power 10, která má zaujmout svou vysokou efektivitou a také designem přizpůsobeným co nejlepšímu chlazení.
Počítačové zdroje Be quiet! Straight Power 10 mají tedy slušnou účinnost, a to až 93 %, za což si vysloužily označení 80 Plus Gold. A jako moderní zdroje využívají topologii Active Clamp + SR (Synchronous Rectifier) a tzv. DC-DC design, takže napětí 3,3 V a 5 V "výrábí" regulací hlavního 12V napětí, které u dnešních počítačových zdrojů představuje téměř veškerý podíl na celkovém výkonu. Však se využívá pro zásobení procesoru a grafické karty, čili dvou zdaleka nejvíce energeticky náročných komponent a zvláště u něj je tedy důležitá stabilita.





Za zmínku také stojí, že předchozí generace Straight Power E9 se prodávala velmi dobře, takže od nové série Straight Power 10 si be quiet! slibuje podobný úspěch. Zajistit to chce také upraveným chladicím systémem, který využívá 135mm ventilátor SilentWings 3 s ložisky Fluid Dynamic Bearing (FDB) a také prostou mřížku složenou z kovových drátků, která vypadá velmi pěkně.





Zdroje Silent Power 10 nabízí čtyři nezávislé +12V větve, tedy až na 400W model, který je má celkem tři. Samozřejmostí jsou různé ochrany proti přepětí, nadproudu, zkratu, přehřátí, zkratu, atd. Zdroje se budou lišit také tím, zda nabídnou pevně připájenou kabeláž nebo modulární kabeláž. V prvním případě to budou modely s výkonem 400, 500, 600 a 700 wattů a v druhém případě pak s výkonem 500, 600, 700 a 800 wattů. Nejdražší tedy bude modulární 800W model, který přijde na 149 euro a nejlevnější bude 400W s fixní kabeláží, který bude stát 70 euro.

Zdroj: techPowerUp
reklama