reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Be Quiet! uvádí svou první lepší PC skříň

18.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Be Quiet! uvádí svou první lepší PC skříň
Společnost Be Quiet! známe především jako výrobce počítačových zdrojů, jež jsou velmi populární u našeho západního souseda. Nyní tato firma přináší na trh svou první hi-end počítačovou skříň, Silent Base 800.
Be Quiet! Silent Base 800 je jako správná "lepší" skříň připravena pro velké sestavy s mnoha komponentami, ovšem nejedná se o velký tower pro základní desky EATX či podobné. Určen je pro klasické základní desky formátů ATX, Micro-ATX nebo i Mini-ITX, ale jejich podpora je tu spíše jen do počtu. Nicméně i tak nám Silent Base 800 slibuje dost místa a k tomu i tichý provoz kombinovaný se silným chlazením.





Z mého subjektivního pohledu je velmi zdařilý i její celkový design, čili i vzhled. Ten kombinuje černou barvu a pak buď oranžové, stříbrné, nebo tmavě šedé doplňky, takže v tomto ohledu si budeme moci vybrat. Součástí designu také jsou různé panely, které kryjí nasávající ventilátory a najdeme je vepředu i v levé bočnici. A jak je vidět z fotografie dole, výrobce nezapomněl přední (i boční) panely vystlat zvuk pohlcujícím materiálem.





V předním panelu pak vidíme dva ventilátory Pure Wings 2 s vroubkovanými lopatkami a velikostí 140 mm. Vzadu je pak další stejného typu, alle velikosti 120 mm. Ve skříni jsou pak ještě další čtyři ventilátorové pozice, přičemž v levé bočnici by měl být pouze průduch s pozici pro volitelný 120mm ventilátor. Jde tak především o dvě horní 140mm pozice a jednu spodní. Výrobce nezapomněl ani na prachové filtry.





Uvnitř skříně Silent Base 800 se dále dle specifikací nachází tři pozice pro 5,25" zařízení, i když odkrytý přední panel ukazuje čtyři záslepky. Pro pevné disky jsou připraveny dvě odnímatelné klece, horní pro tři disky a spodní pro čtyři. V nich máme dvě 2,5" pozice pro SSD, přičemž dvě další SSD můžeme nainstalovat na tray z pravé strany.

Procesorový chladič může mít na výšku až 170 mm a pro grafické karty díky odnímatelným HDD šachtám v podstatě neexistuje omezení. Samozřejmostí je u takovéto skříně možnost instalovat radiátory vodního chlazení, a to od velikosti 120 mm do 280 mm (vepředu a nahoře). Rozměry této skříně jsou 495 x 266 x 559 mm (V x Š x H) včetně podstavců a hmotnost 9,3 kg. Be Quiet! ke stavbě použil především 0,7mm SECC.

Silent Base 800 bude na trhu k dispozici od 24. listopadu, čili od příštího ponděl, a to za cenu 119 euro s daní (cca 3300 Kč).

Zdroj: TZ Be Quiet!
reklama