reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ BL3201PT: 32" a 4K monitor pro vážnou práci

16.12.2014, Jan Vítek, aktualita
BenQ BL3201PT: 32" a 4K monitor pro vážnou práci
Společnost BenQ dnes oficiálně uvedla na náš trh nový monitor BL3201PT, který je určen především pro CAD/CAM aplikace. Nabídne přitom velkou 32" obrazovku a na ní rozlišení 4K, čili 3840 x 2160.
Pracovní plocha monitoru BenQ BL3201PT je tedy velmi velká, a to jak z hlediska rozlišení i prosté velikosti použitého panelu. Jedná se o vedoucí model série BL, který byl dle výrobce navržen především pro pracanty využívající CAD/CAM aplikace, pracující s grafikou, videem a 3D animačním softwarem.





Je tedy zřejmé, že v tomto případě nepůjde o panel typu TN. Máme zde něco lepšího, a to 10bitový panel IPS slibující stoprocentní pokrytí barevného prostoru sRGB. Vedle toho si budeme moci zapnout i speciální režimy (CAD/CAM, Animation), zapnout funkci obraz v obraze (PIP), obraz vedle obrazu (PBP) a využívat software Desktop Partition pro "snadné rozdělení obrazovky".

Dále BenQ nezapomněl na ochranu zraku a přihodil BenQ Flicker-free a Low Blue Light a samozřejmostí je flexibilní stojan s možností natočení, naklopení, nastavení výšky a funkcí pivot. Jas si budeme moci upravovat sami, nebo to nechat na automatice využívající senzor okolního osvětlení. Co se týče rozhraní, pak v nabídce jsou dva porty HDMI 1.4, Display Port 1.2, mini Display Port a rozhraní DVI-DL. Vedle toho tu je i čtečka karet a hub s celkem pěti porty USB 3.0.

BenQ BL3201PT lze zakoupit za doporučenou koncovou cenu 24 990 Kč s DPH (na Slovensku 899 euro).
 
Zdroj: TZ BenQ
reklama