reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ RL2460HT: rychlý 24" monitor

4.4.2014, Jan Vítek, aktualita
BenQ RL2460HT: rychlý 24" monitor
Především pro hráče si společnost BenQ připravila nový LCD monitor RL2460HT, který se tak stává součástí série RL. Nabídne především rychlou odezvu, ale také vybrané firemní technologie, které se budou při hraní hodit.
BenQ RL2460HT je tedy 24" LCD monitor určený pro hry a vzhledem k tomu jsou jeho základní specifikace celkem jasné. Výrobce je v tiskovce ani nezmiňuje, ale pohled do technických specifikací odhalí, že jde o panel TN s rozlišením 1920 x 1080, jasem 250 cd/m2, kontrastem 1000:1 a odezvou 2 ms GtG. Specifikace nás tedy nijak nepřekvapí, nicméně jsou v rozporu s tím, co udává samotná tisková zpráva, protože ta hovoří o odezvě 1 ms GtG. Ale asi budeme vzhledem k jiným nepřesnostem ve zprávě věřit specifikacím.





Monitor je vybaven rozhraními D-Sub, DVI-D a dvěma HDMI, přičemž jeden z těchto konektorů je výstup. Můžeme tak na monitor připojit třeba televizor nebo záznamové zařízení. Ve hrách se může hodit režim Fighting Mode, který uživateli umožní pohrát si s obrazem, aby zvýraznil třeba protivníky. Pod označením Precision Scale System se zase skrývá prostý nastavitelný stojan s možností změny výšky v rozsahu 11 cm a nechybí ani možnost využít VESA držáky.

Pak tu je také funkce Display Pilot, která umožní využít pomocí Game Mode Loader různé profily týkající se konkrétních her. Low Blue Light má zase omezit modré spektrum, díky čemuž má monitor být šetrný k očím a pak tu je také ZeroFlicker odstraňující poblikávání podsvícení při všech úrovních nastavení.

RL2460HT bude k dispozici již tento měsíc, ale cena zatím nebyla uvedena.

Zdroj: TZ BenQ
reklama