reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ XL2430T: herní LCD se speciálním ovladačem

6.10.2014, Jan Vítek, aktualita
BenQ XL2430T: herní LCD se speciálním ovladačem
Společnost BenQ zařadila do své nabídky nový herní monitor, jenž se zařadí spíše mezi ty levnější, neboť je vybaven 24" panelem TN a marně u něj budeme hledat podporu NVIDIA G-Sync. Zato má ale zajímavý ovladač.
Na trh tedy přichází herní monitor určený těm, kterým NVIDIA G-Sync nic neříká, protože o tuto technologii jednoduše nemají zájem nebo mají v počítači grafickou kartu či karty od firmy AMD. Jedná se o model BenQ XL2430T, který patří mezi klasické herní monitory pro běžné uživatele, neboť je vybaven obrazovkou typu TN, jejíž výhodou je rychlá odezva, a rozlišením Full HD (1920 x 1080), v němž dokáže moderní hry rozhýbat i mainstreamová grafická karta.





Odezva je tedy 1 ms, což platí pro přechod šedá-šedá (GtG), obnovovací frekvenci si můžeme nastavit na 75, 100, 120 nebo i 144 Hz, takže se stereoskopickým 3D zobrazením nebude problém, přičemž pro nastavení optimální obnovovací frekvence poslouží speciální funkce GROM (gaming refresh-rate optimization management), jejímž úkolem je minimalizace efektu roztrhané obrazovky.





Mezi obrazová rozhraní patří dual-link DVI, DisplayPort (na obou můžeme dosáhout více než 75 Hz obnovovací frekvence), pak dvě HDMI a jeden D-Sub. Mezi další rozhraní patří výstup na sluchátka, vstup pro mikrofon, hub s minimálně dvěma porty USB 3.0 a speciální výbava zahrnuje také na základně stojanu umístěný ovladač pro nastavení monitoru s pomocí OSD menu. Tlačítka a také jedno kolečko tak máme přímo před sebou, což bude jistě pohodlnější než hledat tlačítka na okraji monitoru.

Cenu a dostupnost BenQ neoznámil, ovšem to ani nemusí. Tento monitor je totiž již delší dobu v nabídce i našich obchodů, a to za většinou za 9990 Kč s daní.

Zdroj: techPowerUp
reklama