reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bezdrátová PTZ kamera v podání D-Link

10.5.2013, Jan Vítek, aktualita
Bezdrátová PTZ kamera v podání D-Link
Společnost D-Link si připravila novou bezdrátovou PTZ kameru DCS-5020L určenou pro interiéry, která slibuje nabídku prvků usnadňujících kamerový dohled. Mezi ty bude patřit především zmíněné PTZ, čili možnosti otáčení objektivu na dálku,...
Společnost D-Link si připravila novou bezdrátovou PTZ kameru DCS-5020L určenou pro interiéry, která slibuje nabídku prvků usnadňujících kamerový dohled. Mezi ty bude patřit především zmíněné PTZ, čili možnosti otáčení objektivu na dálku, dále tu je detekce pohybu a zvuku a rovněž podpora portálu mydlink.





Za objektivem kamery je umístěn 1/5" snímač CMOS, jehož rozlišení je však na dnešní dobu poněkud omezené - 640 x 480 při 30 FPS - ale záleží také na jeho celkové kvalitě. Kamera je vybavena rozhraním Wi-fi 802.11n i Ethernetem (100 Mbps) a pro práci v noci využije svých deset IR diod pro přísvit.





Natáčecí objektiv má v horizontální rovině rozsah 340° a ve vertikální 120°, takže úhel záběru dokáže pokrýt celé okolí kamery. Rychlost natáčení je 16 stupňů za sekundu. Videa pak můžeme nechat kódovat do Motion JPEG či H.264 a zvuk se přenáší komprimovaný v PCM.

Pro zpracování obrazu může posloužit klasická aplikace D-ViewCam pro Windows, díky níž lze sledovat obraz až 32 kamer současně. Jinak je ale možné sledovat obraz i na mobilních zařízeních s iOS a Androidem. Pro snadné nastavení poslouží Zero Configuration a tlačítko WPS.

Kamera bude u nás a na Slovensku k dispozici od června za ceny 4 800 Kč / 192 € (bez DPH).

Zdroj: TZ D-Link
reklama