reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bezplatná Opera 8.5 má již 1,6 milionu stažení

23.9.2005, Marek Štelčík, aktualita
Bezplatná Opera 8.5 má již 1,6 milionu stažení
Jsou to tři dny, co společnost Opera Software oznámila dostupnost svého alternativního webového prohlížeče Opera zcela zdarma, bez jakýchkoliv poplatků. Nejnovější verzi prohlížeče Opera 8,5 si tak můžete stáhnout na jejich stránkách. Doposud...
Jsou to tři dny, co společnost Opera Software oznámila dostupnost svého alternativního webového prohlížeče Opera zcela zdarma, bez jakýchkoliv poplatků. Nejnovější verzi prohlížeče Opera 8,5 si tak můžete stáhnout na jejich stránkách. Doposud se však za verzi bez reklamy platilo 39 dolarů (bezplatná verze obsahovala reklamní baner), tomu je nyní konec a Opera se vydává ve šlépějích Firefoxu, který je také zcela zdarma. Společnost má vše dobře spočítané a přesto, že se již nebude platit za licenci, rozhodně na tom neprodělá.



V prohlížeči bude implementováno okno vyhledávacích společností (Google a podobně) a při jejich použití budou dané společnosti Opeře platit. Během těchto tří dnů zaznamenala nová verze Opery 1,6 milionu stažení a toto číslo stále roste. Je tak více než jisté, že prohlížečům IE a Firefox ukrojí značný kus z pomyslného koláče zastoupení jednotlivých prohlížečů na webu. Navíc tento počet stažení již dvojnásobně překonal počet stažení verze 8,0. Pro nás uživatele je jedině dobře, že máme možnost volby a pro případné zájemce bych už uvedl snad jen to, že je již do této verze dostupná i česká lokalizace.

Zdroje: www.opera.com, www.boston.com
reklama