reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BFG Technology bude prodávat fyzikální akcelerátory

2.9.2005, Zdeněk Eisenhammer, aktualita
BFG Technology bude prodávat fyzikální akcelerátory
Společnosti AGEIA Technologies, průkopník hardwarově akcelerovaného fyzikálního chování ve hrách, a BFG Technologies, americký dodavatel grafických karet, dnes oznámily, že se dohodly na smlouvě o obchodní distribuci. BFG je po společnostech...
Společnosti AGEIA Technologies, průkopník hardwarově akcelerovaného fyzikálního chování ve hrách, a BFG Technologies, americký dodavatel grafických karet, dnes oznámily, že se dohodly na smlouvě o obchodní distribuci. BFG je po společnostech ASUSTeK Computer a Club3D třetím výrobcem, který hodlá prodávat karty, které akcelerují fyzikální chování v některých hrách.

Dle smlouvy bude společnost BFG Technologies vyrábět, prodávat a distribuovat přídavné karty vybavené procesorem AGEIA PhysX do běžného i elektronického prodeje a distributorům ve Spojených státech, Kanadě a v členských státech EU. BFG Technologies plánuje dodávat samostatné karty do slotu PCI vybavené vedle procesoru AGEIA PhysX 128 megabajty paměti, která se využívá pro ukládání a zpracování fyzikálních dat během hraní. Produkty budou k dispozici na konci roku. Ceny a další podrobnosti budou oznámeny ve stejnou dobu.


PhysX prvním procesorem PPU (Physics Processing Unit), který ulehčuje hlavnímu a grafickému procesoru zpracování fyzikálních dat (PPU). Architektura PPU PhysX je přizpůsobena vícevláknovému zpracování vertexů, což tvůrcům her umožňuje vyvíjet podrobné a přesné animace a simulace pohybu, vlasů nebo srsti, oblečení, tekutin, kapalin a jiných materiálů. V současnosti je procesor AGEIA PhysX první a jedinou jednotkou pro zpracování fyzikálních dat, ale společnost předpokládá, že podobných čipů se brzy objeví více. Karty založené na procesoru AGEIA PhysX budou ve zkušebních vzorcích k dispozici ve třetím čtvrtletí 2005, v obchodech pak ve čtvrtém čtvrtletí. Předpokládaná cena bude 249 - 299 dolarů (cca 6300 - 7500 Kč).

Zdroj: www.xbitlabs.com
reklama