reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Biostar Gaming Z97X: dobře vybavená deska s USB 3.1

9.2.2015, Jan Vítek, aktualita
Biostar Gaming Z97X: dobře vybavená deska s USB 3.1
Po společnosti MSI si i Biostar připravil první základní desku vybavenou rozhraním USB 3.1. Tato deska navíc dostane také speciální modul do 5,25" mechaniky. A k čemu bude tento modul sloužit?
Biostar Gaming Z97X je tedy dalším modelem, který ukazuje na to, že příští generace základních desek se socketem LGA 1151 pro Intel Skylake by již mohla nabídnout rozhraní USB 3.1 velmi často. Ovšem dle dostupných informací budou čipové sady pro Skylake podporovat stále jen USB 3.0 a USB 2.0, takže pokud nová várka desek přinese USB 3.1, nejspíše to bude díky přídavným kontrolerům, stejně jako v tomto případě. Výrobci ale aspoň budou mít k dispozici další způsob, jak se od ostatních odlišit.





V případě této desky jsou dva porty USB 3.1 dílem přídavného kontroleru ASMedia ASM1142, přičemž výrobce desky se ale v tomto případě vyhnul novému oboustrannému typu C a vsadil na klasický typ A. Oba porty mohou využít díky linkám PCI Express 2.0 propustnost až 1 GB/s. Samotný čip však může být napojen i na rozhraní PCI Express 3.0 a nabídnout dvojnásobnou propustnost, a to bude právě možné už u nových čipových sad pro procesory Skylake, neboť některé z nich toto rozhraní využijí. Oba najdeme mezi zadními porty základní desky.





Mohly by být ale také v jednotce Gaming Commander, což je modul pro 5,25" pozici, s jehož designem by si tedy v Biostaru mohli dát více práce. Uvnitř modulu se ukrývá USB DAC, který je tak malou alternativou pro integrované audio na desce, ovšem z nej můžeme využít pouze výstup na sluchátka a vstup pro mikrofon. Pak tu jsou také nějaké tlačítka pro ovládání zvuku a kontrolky s označením CPU, VGA a DDR jsou prý nějakým způsobem spojeny s teplotami těchto komponent.

Deska Gaming Z97X jinak nabídne tři sloty PCI Express x16, rozhraní M.2 i SATA Express. Slot pro karty M.2 je skryt pod plastovým "brněním" desky, což je nápad, který si Biostar vypůjčil od firmy Asus a jejích herních desek.

Zdroj: Techreport.com
reklama