reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Biostar Hi-Fi Z97Z7: orientováno na zvuk

22.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Biostar Hi-Fi Z97Z7: orientováno na zvuk
Biostar si pro náš připravil novou základní desku se sadou Intel Z97, která slibuje slušnou výbavu včetně audia Super Hi-Fi. Kvalitní audio ale slibují v podstatě všechny nové základní desky od hlavních výrobců, takže v čem je tento jiný či lepší?
Biostar Hi-Fi Z97Z7 se dle svého výrobce řadí mezi hi-endové základní desky a zaujmout má kromě svého audia také kvalitními komponentami a napájecím, což má přispět k dlouhodobé stabilitě a výdrži celého systému. Najdeme zde novou čipovou sadu Intel Z97 Express a vedle moderních rozhraní PCI Express 3.0 x16, M.2 a SATA Express také Super Hi-Fi Audio.





Super Hi-Fi Audio má nabídnout především kvalitní komponenty a dělí se na Hi-Fi Power, Hi-Fi Resistor a Hi-Fi Ground (nezávislé napájení, kvalitní kondenzátory, uzemnění). Samozřejmostí je zabudovaný sluchátkový zesilovač, nepřekvapí pozlacené audio konektory a pro automatickou kalibraci vícekanálového zvukového systému v místnosti poslouží utilita Multi-Channel Calibration. Nicméně ze specifikací se nakonec dozvíme, že Biostar použil starší kodek Realtek ALC892, zatímco jiní výrobci už přešli na novější ALC1150, který má papírově lepší vlastnosti. Ovšem ty jsou na nic bez řádné implementace a kvalitních komponent, takže pouze na základě použitého kodeku nemůžeme soudit, zda má tato deska lepší nebo horší zvuk než desky s ALC1150.





Hi-Fi Z97Z7 má dále ve výbavě čtyři paměťové sloty pro až 32 GB DDR3-2800(OC), pak tu jsou dva sloty PCI Express x16, ovšem jen jeden je verze 3.0 se 16 linkami a druhý je 2.0 se čtyřmi. Ostatní sloty jsou ve složení dvou PCI Express 2.0 x1 a dvou PCI, takže v tomto ohledu se o hi-endu moc nedá hovořit. Z hllediska napájení procesoru je vše v pořádku, protože osm fází musí stačit.

Pokud vás zajímají další specifikace této desky, můžete pokračovat na stránky výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ Biostar
reklama