reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Biostar má také tři desky pro Kabini

5.3.2014, Jan Vítek, aktualita
Biostar má také tři desky pro Kabini
Po společnostech Gigabyte, ASRock a MSI se se svými základními deskami pro Kabini v socketu AM1 přihlásil také známý Biostar. Ten nabídne rovnou tři modely, as to jeden Micro-ATX a pak dva vypadající na Mini-DTX
Dle včerejšího oficiálního představení platformy AMD AM1 to vypadalo, že základní desky formátu Mini-ITX budou v menšině a vyrábět se budou spíše desky formátu Micro-ATX. Ovšem dle skutečně představovaných produktů je nabídka v tomto ohledu zatím vyrovnaná.





Společnost Biostar má tedy nově v nabídce tři modely s AMD AM1 (FS1b) pro SoC Kabini, a to konkrétně AM1MHP, AM1MH a AM1ML. První zmíněný je formátu Micro-ATX, a tak je jeho nabídka bohatší o jeden slot. Zbylé dvě desky můžeme označit spíše za Mini-DTX než za Mini-ITX, protože jsou o něco širší, což umožné využít ne jeden, ale dva rozšiřující porty. To jsou konkrétně PCI Express x16 a PCI Express x1, k nimž v případě AM1MHP přibyl ještě klasický PCI.





Jinak je výbava všech tří desek velmi podobná. Máme tu dva sloty pro DDR3 DIMM, vždy dva porty SATA 6 Gbps, D-Sub a HDMI na zadním portu (AM1ML však HDMI nemá), dále to vypadá na jeden osamělý USB 3.0, RJ-45, 5.1kanálové audio a nějaké USB 2.0. Na deskách jsou také headery pro další USB a velká AM1MHP má také sériové a paralelní rozhraní.





Napájení všech desek využívá standardní kombinaci 24pinového ATX a 4pinového EPS konektoru a napájení procesoru vypadá na dvě fáze.

Opět jsme se pak nedozvěděli, kdy můžeme tyto desky očekávat a s jakými cenami dorazí.

Zdroj: techPowerUp
reklama