reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BitFenix Aurora: RGB LED a tvrzené sklo za 99 USD

11.8.2016, Jan Vítek, aktualita
BitFenix Aurora: RGB LED a tvrzené sklo za 99 USD
BitFenix se rozhodl obohatit svou nabídku počítačových skříní o model Aurora, který přijde na trh v černém a bílém provedení. Očekávat můžeme RGB podsvícení pomocí světelných diod a také tvrzené sklo v levé bočnici.
Vydat v dnešní době herní hardware (a v některých oblastech hardware vůbec) bez RGB LED podsvícení, to už rovnou představuje faux pas. Je to podobné, jako by někdo před řadou let vypustil do světa periferii, na níž by nebyl ani kousek lesklého plastu. RGB LED tak dnes najdeme na základních deskách, grafických kartách, chladičích, pamětech, myších, klávesnicích především, monitorech a také na samotných skříních. V podstatě celý počítač nám může hrát všemi barvami a skoro je obtížné vůbec najít nějaký kus hardware, který diody nemá. Snad jen úložná zařízení toho zůstala v drtivé míře ušetřena, ale to snad raději ani neříkejme nahlas.





Nyní se to nevyhnulo ani skříní BitFenix Aurora, která je určena pro vytvoření herního počítače založeného na komponentách ATX, počítá i s vodním chlazením a především s deskami formátu ATX až E-ATX. Co se týče základního provedení skříně a rozvržení jejích prvků, není tu v podstatě nic pozoruhodného. BitFenix sleduje poslední trend, který udává, že diskových šachet by mělo být spíše méně a že mechanikové už dnes nikdo nepotřebuje. Interiér je tak velice jednoduchý a vybavený spodní pozicí napájecího zdroje, čtyřmi 3,5" pozicemi, třemi 2,5", žádnou 5,25", přičemž ty diskové budeme moci snadno odmontovat a připravit místo pro systém vodního chlazení využívající i expanzní nádobu a externí vodní pumpu.




- klikněte pro zvětšení -


Uvnitř skříně se nachází prostor pro až E-ATX základní desku, maximálně 400 mm dlouhé karty a 160 mm vysoký procesorový chladič. BitFenix nazývá svou Auroru vysněnou skříní pro vodní chlazení, což dokládá možností instalovat dva 280mm radiátory plus jeden 120mm v zadní pozici, což ale popravdě není nic výjimečného.





Pro osvětlení skříně je využit vestavěný LED kontroler, který ve výchozí konfiguraci ovládá jen diody v jednom SSD rámečku viditelném skrz levé tvrzené sklo zabírající téměř celou plochu skříně. Takže pokud budeme chtít více světla, bude to chtít si připllati za magnetické RGB LED pásky Alchemy 2.0, jež budeme moci na zmíněný kontroler připojit. Ten ale také bude možné propojit se základní deskou Asus s osvětlením Aura, osvícení synchronizovat a ovládat přes PC.





Skříň Aurory je vyrobena především ze SECC a pak je tu nějaký plast ABS. Celkové rozměry jsou 490 x 215 x 520 (V x Š x H) a hmotnost je vysokých 10,6 kg, takže můžeme očekávat kvalitní materiály. Přední část nese dva porty USB 3.O, dva USB 2.0 a pak obvyklou nabídku audio portů a tlačítek Power a Reset. Samotná skříň bude prodávána za 99 USD a za 30cm pásek Alchemy 2.0 RGB dáme dalších 20 dolarů, a za 60cm pásek rovnou 30 dolarů.

Zdroj: Tom's Hardware
reklama