reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BitFenix Pandora: elegantní skříňka s displejem

18.9.2014, Jan Vítek, aktualita
BitFenix Pandora: elegantní skříňka s displejem
Společnost BitFenix zaznamenala velký úspěch se svými malými skříněmi Prodigy a nyní se na tento úspěch snaží navázat pomocí nového modelu Pandora. Jde o úzkou skříň pro výkonné sestavy s deskou Micro ATX.
Původní model skříně BitFenix Prodigy jsme si vyzkoušeli v recenzi, přičemž tehdy šlo ještě o model určený pro základní desky Mini ITX. Později BitFenix přišel také s modelem pro Micro ATX, na němž je zajímavé to, že je stejně velký jako ten předchozí, pouze má uvnitř jiné uspořádání. Teď tu ale máme Pandoru, takže se zaměřme na ni.





Jde o malou skříň typu věž, která má zaoblený přední panel i zadní část a vypadá to, že k tomu využívá jako materiál hliník. Zde tedy můžeme vidět jistou podobu se skříněmi prodigy, které zase mají zaoblenou spodní a horní část tvořící nohy a madla. Specialitkou Pandory je malý TFT displej s úhlopříčkou 2,4" (240 x 320 pixelů), který je umístěn v předním panelu. Pokud jej připojíte pomocí rozhraní USB k desce a stáhnete si příslůšný software, můžete si nechat zobrazit jakékoliv logo či obrázek. Na fotografii je ale model Core, který má namísto displeje pouze logo firmy BitFenix, takže kdo nechce, nemusí si za tuto vymoženost připlácet. Stejně tak budou k dispozici i modely s bočním plexisklem.

Přední panel skříně Pandora je proděravěn, aby skrz něj mohl proudit vzduch k přednímu ventilátoru nebo radiátoru vodního chlazení. Nad ním jsou pak umístěna tlačítka a také konektory ve složení dvou USB 3.0 a dvou audio. Co se týče vzhledu, pak zde BitFenix dle svých slov myslel na to, aby skříň dobře zapadla mezi elektroniku v obývacím pokoji, takže by měla mít elegantní a spíše nenápadný design. To ale ať posoudí každý sám.





Pokud použijeme výkonnou sestavu, nezbyde nám uvnitř místa nazbyt. Modelová sestava zahrnuje výkonný 750W zdroj, dvě grafické karty a procesor chlazený pomocí 120mm radiátoru umístěného v přední části skříně. Musíme myslet na to, že tu nebude místo pro velké procesorové chladiče, protože skříň má na šířku jen 160 mm, takže se do ní tak tak vejde zdroj formátu ATX. To je ostatně vidět z pohledu na její zadní část.





Grafické karty mohou mít na délku až 350 mm, napájecí zdroj může být hluboký maximálně 180 mm a dopředu se vejde až 240mm radiátor. Namísto něj můžeme samozřejmě použít pouze dva 120mm ventilátory a další kousek lze dát nahoru. Všechny mají před sebou omyvatelný prachový filtr.

Celkové rozměry skříně BitFenix Pandora jsou 465 x 420 x 160 mm, dovnitř se vejde deska Micro ATX nebo Mini ITX, diskové pozice tu máme dvě, pro SSD pak tři a záslepek pro karty je pět. K dispozici bude černá i stříbrná verze, a to jak základní verze s displejem i verze Core bez něj a pak i pro verze s oknem a bez. Celkem bude tedy na trhu osm modelů. Otázkou je cena, která ve zprávě nebyla zmíněna ani u jedné verze.

Zdroj. techPowerUp
reklama