reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bitfenix Portal: designová skříň pro ITX

15.3.2017, Jan Vítek, aktualita
Bitfenix Portal: designová skříň pro ITX
Bitfenix známe jako výrobce skříní se zajímavým designem, který se zaměřuje také na modely pro desky Mini ITX. Přesně tyto zkušenosti nyní zúročil při přípravě modelu Portal, ne nějž se nyní podíváme.
Bitfenix Portal je tak nejnovějším modelem počítačové skříně této firmy, která mluví o 'novel design concept', takže se na něj podívejme. Na první pohled jde prostě o další skříň s oblými tvary, jichž má Bitfenix na kontě už více, ale po bližším prozkoumání zjistíme, že provedení je přece jen jiné. Oblé tvary má pouze vnější schránka, do níž se zasunuje celý vnitřní modul, ve kterém jsou usídleny veškeré komponenty.





Dá se tak ale rovněž říci, že tato skříň v důsledku zabere mnohem více prostoru, než by mohla, kdyby nebyla tak oblá. Za zmínku také rozhodně stojí, že vnější schránka je vyrobena především z hliníku, přičemž vnitřní konstrukce je ocelová. Dle výrobce se tato skříň bude nejlépe hodit pro HTPC nebo herní PC. Vejde se do ní sice jen deska Mini ITX, ale jinak výkonná grafická karta dlouhá až 300 mm, dále 120mm radiátor vodního chlazení, až 125mm vysoký procesorový chladič, zdroj formátu SFX, dva 3,5" disky a tři 2,5" SSD. Pro vhánění vzduchu dovnitř poslouží 120mm ventilátor a ven jej bude tahat 80mm.





Portal je k dispozici ve čtyřech verzích, a to jednak v černém a bílém provedení a pak můžeme mít obě i s vrchním oknem, skrz než bude dobře viditelná grafická karta.





Celkové rozměry skříně jsou 247 x 395 x 411 mm s podpůrnými nožkami a 185 x 382 x 411 mm bez nich. Hmotnost je 5,81 kg a cena byla stanovena na 139 eur. Na serveru Guru3D už visí první recenze.

Zdroj: Guru3D
reklama