reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Blackberry Bold přináší HSDPA a 2 Mpix fotoaparát

13.5.2008, Pavel Bureš, aktualita
Blackberry Bold přináší HSDPA a 2 Mpix fotoaparát
Co se vzhledu týče, je nový Bold velmi podobný starším modelům. QWERTY klávesnice zabírající cca polovinu přední části telefonu a vícesměrné navigační tlačítko pod displejem rovněž nepatří mezi novinky, to ale neznamená, že nemá Blackberry...
Co se vzhledu týče, je nový Bold velmi podobný starším modelům. QWERTY klávesnice zabírající cca polovinu přední části telefonu a vícesměrné navigační tlačítko pod displejem rovněž nepatří mezi novinky, to ale neznamená, že nemá Blackberry Bold co nabídnout.

O dostatek výkonu se stará procesor o frekvenci 624 MHz. CPU na takovéto frekvenci se ve smartphonech příliš často nepoužívá, k vidění byl jen u několika kapesních počítačů (např. značky Dell). Kromě procesoru rychlostí oplývají také datové přenosy. Kromě UMTS v Blackberry najdete také HSDPA a starší GPRS třídy 10 a EDGE. Telefonovat můžete v GSM sítích na frekvencích 850, 900, 1800 a 1900 MHz.




K internetu se připojíte také přes Wi-Fi, s jinými mobilními zařízeními můžete komunikovat přes Bluetooth, pro připojení k PC slouží miniUSB rozhraní. Těší nás, že Blackberry podporuje standard A2DP, takže nic nebrání bezdrátovému poslechu hudby v obstojné kvalitě.

Nesmíme zapomenout zmínit přítomnost přijímače satelitního signálu GPS a programu Blackberry Maps, který kromě zobrazení aktuální polohy podporuje i navigaci na zadané souřadnice. Fotoaparát s rozlišením 2 megapixely už dneska nikoho nepřekvapí, bude tedy hodně záležet na tom, jak kvalitní pořízené snímky a videosekvence budou.

Použitý displej má vzhledem k menší úhlopříčce 2,6" příjemné rozlišení 480 x 320 bodů, jak je u přístrojů Blackberry zvykem, k ovládání slouží pouze tlačítka, displej tedy není dotekový.




Smartphone disponuje interní pamětí o velikosti 1 GB, v těle přístroje najdete také slot na paměťové karty standardu microSDHC. Přístroj se zatím neprodává, ale podle dostupných informací by se za několik týdnů měl objevit na pultech obchodů.

Zdroj: RIM
reklama