reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BlackBerry Torch 9800, aneb „vysouvák“ s QWERTY

4.8.2010, Jakub Doležal, aktualita
BlackBerry Torch 9800, aneb „vysouvák“ s QWERTY
Trh s chytrými telefony zažívá velmi tvrdé konkurenční období a výrobci se tak musí velmi snažit. Tradiční americký výrobce RIM uvedl během včerejšího dne ve spolupráci s operátorem AT&T nový komunikátor BlackBerry Torch 9800, který vybavil...
Trh s chytrými telefony zažívá velmi tvrdé konkurenční období a výrobci se tak musí velmi snažit. Tradiční americký výrobce RIM uvedl během včerejšího dne ve spolupráci s operátorem AT&T nový komunikátor BlackBerry Torch 9800, který vybavil arzenálem moderních technologií.



O „pochodni“ (doslovný překlad) se mluví již poměrně dlouho, nicméně stále chyběly oficiálně potvrzené specifikace. Ty však oznámil výrobce během včerejší prezentace a nutno říci, že je nový Torch řádně připraven na souboj s ostatními komunikátory na trhu. Jeho kvality ocení především větší společnosti, které mohou skrze něj lépe komunikovat se zaměstnanci.



Prohlídku specifikací začneme jak jinak než u ovládacích prvků. Nový Torch bude mít k dispozici dotykové LCD s úhlopříčkou 3,2“ a rozlišením 480 x 360 pixelů. Pod obrazovkou nalezneme jako obvykle optický trackpad. Uživatelé s rychlými prsty jistě ocení výsuvnou QWERTY klávesnici.



Uvnitř nového BlackBerry Torch nalezneme 5megapixelový fotoaparát s bleskem, rychlý Wi-Fi adaptér s podporou 802.11n, GPS a vnitřní 4GB úložný prostor, který lze rozšířit o další 4 GB díky přiložené microSD kartě. Pro systém je vyhrazeno celkem 512 MB operační paměti. S Torchem si zavoláte z každé evropské, či americké sítě, neboť podporuje Quadband (850/900/1800/1900 MHz) a také 3G.

BlackBerry Torch 9800 dostal do výbavy také zbrusu nový operační systém BlackBerry 6, který prý prošel velmi zásadní rekonstrukcí a nabídne intuitivnější ovládání i pro nové uživatele. Pokud byste rádi nové BlackBerry zakoupili, musíte zatím bohužel do Spojených států, kde se dostane 12.srpna na pulty prodejen AT&T za 3800 Kč ($200), při uzavření smlouvy.

Zdroj: BlackBerry, Engadget
reklama