reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Blizzard Overwatch: po 17 letech nová hra

10.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Blizzard Overwatch: po 17 letech nová hra
Na akci BlizzCon 2014 přišel Blizzard se hrou, která není žádným pokračováním ani odvozeninou od již existující řady. Jde tak o první zbrusu novou hru po 17 letech, která by mohla odstartovat další řadu.
V posledních letech se Blizzard Entertainment neustále točil kolem svých třech hlavních titulů - Warcraft, StarCraft a Diablo. Nyní však přichází na scénu Overwatch, nová hra typu FPS, kterou bychom mohli přirovnat k Team Fortress 2 a podobným hrám, kde bojuje několik postav, z nichž každá má svá specifika. Blizzard se také už na první pohled inspiroval ve stylu Manga, což mu tedy není cizí, zatímco exteriéry tak trochu připomínají sérii Bioshock.





Hráč se tak má ocitnout v boji zničeném a technicky pokročilém světě blízké budoucnosti, v němž si vybere svou postavu a v týmu bude bojovat proti ostatním. Budou se tak tvořit týmy po šesti hráčích, přičemž boje samotné se budou odehrávat mezi pyramidami v Egyptě nebo v ulicích Londýna.





K dispozici bude celkem 12 postav, mezi něž patří Tracer, Reinhardt, Hanzo, Symmetra, Reaper, Widowmaker, Winston, Pharah, Torbjorn, Bastion, Mercy a Zenyatta, jež můžete vidět v doprovodném videu. Některé jsou klasické, jako třeba variace na samuraje Hanza, zatímco některé ještě neokoukané, jako indická architektka Symmetra využívající energii a světlo.


Cílem Blizzardu je prý stvořit FPS hru, která osloví velmi široké publikum, což je patrné už ze skladby postav. Hra na videu už vypadá funkčně, ale její betatestování teprve začne v příštím roce a pokud o to máte zájem, můžete se přihlásit na příslušných stránkách.

Zdroj: TZ Blizzard

reklama