reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Blizzard předělal Diablo 1 v Diablu 3 a přihodí necromancera

7.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Blizzard předělal Diablo 1 v Diablu 3 a přihodí necromancera
Blizzcon přinesl potěšující informace pro příznivce původní hry Diablo, o níž se v poslední době objevovaly spekulace. Nyní bylo oznámeno, že ji Blizzard předělá v moderním hávu a navíc přihodí třídu necromancera pro samotné Diablo 3.
Původní Diablo 1 přišlo na evropský trh v roce 1998 a v podstatě definovalo nový žánr akčních RPG, pro něž se vžilo označení hack & slash. V podstatě jde o poctivou rubačku s prvky RPG, která ve své době nabídla tři třídy, a to bojovníka, zloděje a kouzelníka. Dalším důležitým prvkem bylo náhodné generování herních úrovní, díky čemuž jsme mohli hrát do zblbnutí, aniž by se herní prostředí stále opakovalo, i když to samo o sobě nezabrání stereotypu. Generované úrovně nejsou známy pro svou pestrost a originalitu, takže i když se neopakovaly, vypadaly stále stejně. Nicméně Diablo zaznamenalo velký úspěch díky své grafice, zvukové stránce, atmosféře a právě i znovuhratelnosti.





Blizzardi nyní o víkendu oznámili, že předělali Diablo 1 v enginu Diabla 3, takže přináší zpět 16 původních úrovní se čtyřmi hlavními bossy z originální hry a jejího města Tristram. Do podoby hry Diablo 3 tak byl převeden kompletní příběh i obsah prvního Diabla, a to v podobě volně stažitelného patche. Ten nabídne také grafický filtr, aby hra vypadala podobně jako ta původní, ale zahrát si ji budeme moci i kompletně v novém hávu. A kdy tento patch přijde? Prý docela brzy, takže se nechme překvapit.

Velkou novinkou pak je nová herní postava pro Diablo 3, a sice necromancer se svou známou magií, s jejíž pomocí si může vzít na pomoc armádu kostlivců, atp. Tuto postavu známe z druhého dílu Diabla a dle tvůrců nepůjde o to samé provedení, jako spíše o předělávku. Magie necromancera se bude točit kolem krve a kostí, přičemž velké slovo dostanou také různá prokletí. V tomto případě ale už nemluvíme o volně stažitelném patchi, ale o novém DLC Rise of the Necromancer, které bude díky nové postavě obsahovat také dosud nevídané předměty a rovněž nového herního mazlíčka.

Rise of the Necromancer přijde na trh někdy v příštím roce, takže na něj si rozhodně počkáme delší dobu než na přepracované Diablo 1.

Zdroj: KitGuru
reklama