reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Blizzard přepracuje některé své klasické hry

9.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Blizzard přepracuje některé své klasické hry
V poslední době se objevuje stále více přepracovaných her, které slibují především detailnější grafiku pro vyšší rozlišení. Zmínit můžeme třeba Heroes of Might and Magic III HD oznámené již v minulém roce. Ale co slibuje Blizzard?
Starší tituly mají stále své kouzlo, ačkoliv jejich grafika nebo kompatibilita s moderními systémy už pokulhává, což ale jde víceméně snadno napravit. To ostatně dokazují nadšenci, kteří si ještě před HD verzí hry Heroes of Might and Magic III připravili HD mod této klasiky. Blizzardi se tedy také rozhodli, že by mohli něco vytěžit ze svých starých oblíbených titulů, a tak plánují návrat her StarCraft, Diablo II a Warcraft III.





Tyto tituly by tedy měly bezproblémově fungovat na moderních operačních systémech, nabídnout lepší a detailnější grafiku, ale také obsahovat nové prvky a vylepšit multiplayer. Blizzard ale na "renovaci" těchto her ještě nezačal pracovat a v této době ještě shání pracovníky, kteří to zajistí. Nehodlá tedy pro tyto účely obětovat své vlastní zaměstnance, ovšem to ani není třeba. Však existuje dost lidí, kteří pracovali na modifikacích pro zmíněné hry, případně jiné, a mají tak dost zkušeností.

Vypadá to tedy, že nové verze StarCraft, Diablo II a Warcraft III nebudou jen graficky remasterované tituly, ale kompletně vylepšené hry s novými funkcemi, které ale přinesou stejnou hratelnost jako dříve. Uvidíme, jak se to Blizzardu povede.

Zdroj: Blizzard Entertainment
reklama