reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Blood Sport: projekt herní konzole sající krev pozastaven

25.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Blood Sport: projekt herní konzole sající krev pozastaven
Na crowdfundingovém serveru Kickstarter se objevil projekt Blood Sport, který pozvedl prohrávání na zcela novou úroveň. Konzole by vám totiž sála krev, ovšem pochopitelně ne pro svou potřebu, ale pro potřebu jiných lidí.
Projekt Blood Sport: The Ultimate in Immersive Gaming byl na Kickstarteru již pozastaven, což se obvykle rovná jeho zrušení, tedy alespoň co se týče financování tamní komunitou. A přitom ve své podstatě nejde o nic morbidního, když si uvědomíme důsledky. Není to žádný konzolový upír z Feratu, ale spíše systém, který by na různých herních událostech umožnil trošku zábavnější formou darovat krev a pozvedl by povědomí veřejnosti o této problematice.





Systém přitom funguje naprosto jednoduše, tedy když vaše herní postava je zraněna ve hře a cedí krev, pak ji vám přístroj vezme skrz napíchnutou jehlu také, na což jste upozorněni i vibrujícím gamepadem. Systém tedy ve skutečnosti funguje tak, že tvůrci využili právě signál pro vibrační motorek, s nímž se spouští rovněž mechanismus pro odběr krve. Ten je zase řízen pomocí malé desky Arduino, která bude také sledovat, kolik krve již bylo odebráno, abyste nezemřeli dříve než vaše virtuální postava.





Konkrétním cílem bylo vytvořit celý systém pro více hráčů, který by mohl cestovat po různých herních akcích a v podstatě agitovat za dárcovství krve. Na tom by jistě měly zájem i různé zdravotnické organizace, ale ne tak Kickstarter, který včera projekt pozastavil. Finance přitom byly potřeba pro vytvoření další jednotky, která by umožnila zapojení dalšího hráče.

Zdroj: Kickstarter
reklama