reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Box s pomocí Microsoftu vytvořil jednu z prvních univerzálních aplikací

11.11.2015, Michal Hala, aktualita
Box s pomocí Microsoftu vytvořil jednu z prvních univerzálních aplikací
Společnost Box, provozující cloudové úložiště, oznámila, že s pomocí a podporou Microsoftu vytvořila univerzální aplikaci pro svoje úložiště. Stává se tak jednou z prvních vlaštovek. Jak složitý byl vývoj?
Společnost Box dnes oznámila, že dokončila vývoj své první univerzální aplikace zpřístupňující ve Windows 10 její cloudové služby, přesně řečeno její úložiště. Uživatelé Windows 10 na desktopech, laptopech, tabletech a mobilech tak budou moci toto úložiště bezproblémově využívat. Dříve Box dodával separátní aplikace pro desktopy a mobily.

Aaron Levie z Boxu řekl: „Dnes jsem neskutečně nadšený, že mohu oznámit dostupnost naší nové univerzální aplikace pro Windows 10. Windows je nejrozšířenější desktopový operační systém na světě se stovkami miliónů uživatelů, kteří je mají rádi a používají je každý den.“ A doplnil, že jeho společnost je jednou z prvních, která s pomocí Microsoftu vytvořila univerzální aplikaci.

Aplikace je těsně propojena s Windows 10, takže její uživatelé mohou přímo pracovat s úložištěm Boxu přímo z Wordu, Excelu, PowerPointu a podobně. A aplikace přímo spolupracuje s Centrem notifikací v novém operačním systému Microsoftu. Přetvoření původních dvou klasických aplikací do jediné univerzální prý vyžadovalo jen malé úsilí.



Zdroj obrázku: Box


Lois Wang, senior product manager v Boxu uvedla: „V porovnání s našimi předchozími zkušenostmi s vývojem aplikací pro Windows je vývoj aplikací pro Windows 10 mnohem jednodušší a rychlejší.“ A dodala, že Windows Dev Center usnadnil vývoj a použití Windows Store umožnilo vyhnout se nutnosti vytváření instalátoru. Což prý byl dříve problém, protože vývojáři znalí logiky aplikace nebyli experty na tuto problematiku.

Ať už vše výše řečené bereme jako „povinnou marketingovou omáčku“, nebo tomu budeme chtít věřit, vypadá to, že vytváření univerzálních aplikací by nemuselo být složitější než vývoj klasických, v lepším případě by mohlo dokonce být i snadnější. A šíření přes jednotné úložiště by pro vývojářské firmy mohlo být efektivnější. Což už dříve ukázali Apple s Googlem.

Takže teď nám nezbývá než doufat, že univerzální aplikace budou v co nejbližší době hojně přibývat a že se s nimi bude pracovat tak snadno a dobře, jako je prý relativně snadný jejich vývoj.

Zdroj: Thurrott
reklama