reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Brother uvádí na trh náhlavní displej AiRScouter

14.12.2011, Jan Vítek, aktualita
Brother uvádí na trh náhlavní displej AiRScouter
Společnost Brother uvádí na trh velmi zajímavé zařízení s názvem AiRScouter. Jedná se o brýle vybavené barevným displejem, který umožňuje zobrazovat obrázky uložené na počítači i smartphonu. Použitý displej s vysokým rozlišením promítá obraz...
Společnost Brother uvádí na trh velmi zajímavé zařízení s názvem AiRScouter. Jedná se o brýle vybavené barevným displejem, který umožňuje zobrazovat obrázky uložené na počítači i smartphonu. Použitý displej s vysokým rozlišením promítá obraz přes polopropustné zrcadlo, takže uživatel má pocit, že se dívá přes průhledný displej o velikosti 16", který je od něj vzdálen 1 metr (zaostření lze nastavit od 30 cm do 10 m). Firma se již dohodla se společností NEC, která AiRScouter využije u svých nových přenosných počítačů Tele Scouter.





Brother bude svou novinku také dodávat přímo na trh, přičemž se zaměří na firmy specializující se na vývoj nebo projekci, jejichž zaměstnanci si tak budou moci přímo v terénu zobrazit třeba pracovní postup a ten mít neustále na očích. Brýle se také mohou nosit společně s ochrannou helmou nebo kombinovat s kamerou i sluchátky.





Samotný displej váží 64 gramů, celé brýle 106 gramů a skládají se z titanových obrouček, displeje, skel a kabelu. Spotřeba zařízení je prý pouze dvacetinová v porovnání se 16" displejem, ovšem zde jde především o to, že mluvíme o mobilním zařízení.


NázevAiRScouter
Typmonokulární/průhledný
Displej podsvícený LCD
Velikost displeje75(d)×35(v)×40(š) mm
Hmotnostcelková hmotnost (včetně obrouček, displeje a kabelu)přibližně 106 g
displej (včetně kabelu)přibližně 64 g
Kompatibilita displeje rozlišení displejeSVGA (800×600 pixelů)
barvy16 770 000 barev
zaostřenípřibližně 30 cm – 10 m
propustnost světlapřibližně 50 %
velikost displejediagonála 22,4°, zobrazení na 16” displeji ve vzdálenosti asi 1m


Zdroj: TZ Brother
reklama