reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Capcom nabízí demo nového Resident Evil 7

20.12.2016, Jan Vítek, aktualita
Capcom nabízí demo nového Resident Evil 7
Herní dema se bohužel ze světa PC téměř vytratila, ale občas nás některá firma potěší, jako nyní Capcom demem hry Resident Evil 7: Beginning Hour. Stáhnout si jej budeme moci třeba jednoduše přes Steam.
Dema PC her bývala běžnou součástí snah vývojářů zaujmout potenciální zákazníky, ale dnes už jich je poskrovnu. Namísto toho se vývojáři a distributoři spíše snaží o to, aby zákazníky přiměli za hru zaplatit v předprodeji ještě dříve, než vyjde. Jaké je pak překvapení, když zákazníci zjistí, že si pořídili hru, jejíž reklama je daleko lepší než ona samotná. Nicméně na druhou stranu jde i o účinný nástroj, jak vybrat potřebné peníze na vývoj a pokud funguje komunikace mezi zákazníky a vývojáři, vznikají z toho projekty jako Star Citizen nebo Kingdom Come: Deliverance, jejichž tvůrci poskytují zákazníkům také předběžné verze, čili svým způsobem také dema jako důkaz toho, že na hře skutečně pracují.





Je ale dobře, že klasická herní dema ještě nevymřela, jak ukazuje Resident Evil 7: Beginning Hour. Tuto hru si budeme moci vyzkoušet pomocí obchodu Steam, kde dané demo sbírá velice pozitivní ohlasy. Můžete si tak přirozeně vyzkoušet i to, zda bude vaše sestava na hru stačit v uspokojivé kvalitě. Slibuje totiž "fotorealistickou grafiku" využívající RE Engine od samotného Capcomu.





O fotorealistické grafice PC her se mluví již dlouho, ale stále nemůžeme říci, že by nějaká hra nabídla grafiku nerozeznatelnou od skutečnosti. Jak je na tom nový Resident Evil, to se můžete přesvědčit v následujícím videu. Grafika vypadá celkem zajímavě, ale je také vidět, že Capcom také velice spoléhá na postprocesingové efekty.


Co se týče požadavků, budeme potřebovat alespoň Core i5-4460 (2,70 GHz) nebo srovnatelný procesor, 8 GB RAM a GeForce GTX 760 / Radeon R7 260X, přičemž cílem je 1080p/30FPS. Doporučen je Core i7 3770 (3,4 GHz) nebo podobný, stejná kapacita RAM a zatím nebylo upřesněno, jak výkonná grafická karta bude stačit na 1080p/60FPS.

Dostupné demo se odehrává na sklonku dne v opuštěném domě, odkud byste rádi co nejdříve zmizeli. Capcom zde zase jednou využije hraní z pohledu první osoby a stále jde o klasický "survival horror". Je vhodné také poznamenat, že majitelé PS4 už mají možnost hrát toto demo od června a na konzoli Xbox One přišlo před několika dny. Na YouTube se tak můžete podívat na řadu příslušných videí.

Finální verze hry Resident Evil 7: Beginning Hour přijde na PC, PS4 (plus PSVR) a Xbox One příští rok 24. ledna.

Zdroj: Hexus.net

reklama