reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CDPR se omlouvá za stav konzolového Cyberpunku 2077, nabídne peníze zpět

14.12.2020, Jan Vítek, aktualita
CDPR se omlouvá za stav konzolového Cyberpunku 2077, nabídne peníze zpět
Studio CD Projekt Red uznává, že stav hry Cyberpunk 2077 určené pro konzole Xbox One a PlayStation 4 není dobrý a chce zákazníkům nabídnout pomoc s vracením peněz za zakoupenou kopii.  
Studio CD Projekt Red tak uvedlo, že mělo věnovat více pozornosti verzím Cyberpunku 2077 pro PlayStation 4 a Xbox One a zároveň s tím si můžeme přečíst omluvná slova o tom, že tyto verze nebyly před vypuštěním hry na trh ani předvedeny. Zde však lze jen těžko nehledat záměr, když v CDPR museli velice dobře vědět, v jakém stavu jejich hra pro starší konzole je. Omluva pak může mít trošku hořkou příchuť. 
 
 
Dle zveřejněné omluvy to totiž skutečně vypadá tak, že se optimalizace pro PS4 a XBONE jednoduše nestihly a hra šla na trh bez ohledu na ně, aniž by CDPR vypustil do světa byť jen jeden záběr z verzí pro tyto starší konzole. Nicméně stalo se, takže co bude dál? 
 
Studio bude pochopitelně dále řešit různé bugy a celkově ladit výkon hry. Ještě do Vánoc můžeme očekávat další záplaty a později v lednu bude následovat velký Patch 1 a v únoru pak Patch 2 speciálně pro konzole. Pokud tak někdo chce hrát na PS4 či XBONE, měl by si počkat alespoň na tyto záplaty, které budou zaměřeny právě především na jejich verze. A samozřejmě nemají očekávat, že hra bude vypadat jako na nové generaci konzolí či dokonce na hi-end PC, ale aspoň bude vypadat "slušně". 
 
 
Nakonec vývojáři ve svém prohlášení prosí o trpělivost a shovívavost, ale kdyby někdo přesto nechtěl čekat, nebo se cítil smrtelně uražen stavem hry, může v rámci refundačních systémů PSN či Xboxu požádat o peníze zpět. V případě boxovaných verzí hry nezbývá než jako první oslovit obchod a pokud zákazník nepochodí, může využít adresu helpmerefund@cdprojektred.com a požádat o pomoc tam. To ovšem platí nejdéle do 21. prosince. 
 
V případě PC verzí se samozřejmě dočkáme nových záplat také, neboť ani zde není Cyberpunk 2077 bezchybný. Problémy mohou mít třeba majitelé širokoúhlých monitorů, postava ve hře také občas "zapomene", jak se běhá a zkrátka tu jsou také problémy. My se dnes ostatně podíváme ještě na to, jak Cyberpunk 2077 je či není optimalizovaný pro procesory AMD Ryzen, kde jde o údajnou neschopnost hry pořádně využít SMT, čili logická jádra.  


reklama