reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CeBIT 2006: SiS uvádí northbridge SiS662 (pro procesory Intel)

10.3.2006, Milan Šurkala, aktualita
CeBIT 2006: SiS uvádí northbridge SiS662 (pro procesory Intel)
Na CeBITu představila společnost SiS svůj nový chipset pro procesory Intel. Nese jméno SiS662. Podporuje všechny procesory Intel (LGA775) včetně dvoujádrových modelů. Podporuje DDR2 paměti až do frekvence 667MHz (DDR2-667) a disponuje sběrnicí...
Na CeBITu představila společnost SiS svůj nový chipset pro procesory Intel. Nese jméno SiS662. Podporuje všechny procesory Intel (LGA775) včetně dvoujádrových modelů. Podporuje DDR2 paměti až do frekvence 667MHz (DDR2-667) a disponuje sběrnicí PCI-Express.



Chipset integruje grafiku Mirage 1, o které výrobce mluví jako o skvělé prezentaci vysokého výkonu pro 3D a přehrávání videa. Nevím co si představuje pod pojmem vysoký výkon, ale Mirage 1 toto určitě nenaplňuje, pro kancelářské využití je však výborná a s přehráváním videí asi také nebude mít příliš problémů vzhledem ke kombinaci s video čipem SiS307. Jen tím 3D výkonem si nejsem tak jistý.



Každopádně grafický výkon lze díky volnému PCIe x16 slotu podstatně zvýšit. Northbridge SiS662 je kombinován se southbridge SiS966L. Ten přináší jeden PCIe x1 slot, 2 SATA porty, 8 USB2.0 portů, 8-kanálový zvuk, integrovaný modem a gigabitovou síťovku. Samozřejmostí je podpora polí RAID0, RAID1 a JBOD.

Zdroj: www.dailytech.com, www.extremetech.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama