reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Čekáte ještě na W10 Anniversary Update? Pozor na nastavení reklam

3.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Čekáte ještě na W10 Anniversary Update? Pozor na nastavení reklam
Microsoft už uprostřed léta vypustil do světa výroční Anniversary Update pro systém Windows 10, na nějž ale ještě stále spousta uživatelů čeká. Jde ale o nastavení vašeho systému, které se může instalaci nové verze změnit.
Pokud vám Windows 10 stále nenabídly novou velkou aktualizaci, tak se vůbec nemusíte divit, neboť takových uživatelů má být ještě více než polovina. Alespoň trošku za to bezpochyby mohou velké problémy s webovými kamerami, ale jinak není znám oficiální důvod toho, proč Microsoft nový Anniversary Update uvolňuje tak pomalu. Ještě na konci září existovalo jen 35 procent počítačů s Windows 10, které měly novou verzi 1607.

Redaktor PC Worldu se rozhodl, že instalaci trošku popožene, aby si mohl dobře užít novou hru Forza Horizon 3. Po instalaci nové verze systému však zjistil, že nastavení se změnilo a shodou okolností pouze to, které se týkalo nastavení reklam a podobně.





Nový systém jej tak uvítal reklamními dlaždicemi ve Start Menu a oznamovací oblast začala nabízet upgrade kancelářského balíku Office, což má mít na starosti rovnou celá aplikace Get Office (podobně jako GWX - Get Windows 10 na systémech Windows 7 a 8). Je tak zřejmé, že systém sám od sebe změnil své nastavení, ovšem pouze některé, které se zrovna týká zobrazování reklam. Osobně přitom mohu potvrdit, že to není první případ, kdy Windows 10 toto udělaly. Mé PC bylo takto postiženo po instalaci velké aktualizace z minulého roku, kdy se najednou zapnuly všechny volby v nastavení ochrany soukromí.

Ovšem nedá se říci, že by se nastavení reklam změnilo všem uživatelům, kteří si nainstalovali Windows 10 Anniversary Update, to by se asi taková věc propírala daleko více. Ale děje se to a je otázka, zda jde o náhodnou chybu, nebo o pokus Microsoftu propašovat jiné nastavení pro zobrazování reklam v rámci velké aktualizace, a to alespoň na některé počítače, aby to nebylo tak nápadné.

Zdroj: PC World
reklama