reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cherry má nová tlačítka MX RGB Nature White

10.11.2015, Jan Vítek, aktualita
Cherry má nová tlačítka MX RGB Nature White
S novými tlačítky Cherry MX se v poslední době roztrhl pytel, což je bezpochyby důsledek vzrůstající obliby moderních mechanických klávesnic. Cherry tak nyní přidává do nabídky nová tlačítka, a to MX RGB Nature White.
Německá společnost Cherry svá tlačítka řady MX vyrábí již 30 let, v jejichž průběhu se z nich stal v podstatě standard pro mechanické klávesnice, který je široce používaný a někdy i okoukaný. Řada výrobců používá alternativy, neboť Cherry prý nemá pro uspokojení poptávky dostatečné výrobní kapacity a například Logitech se rozhodl, že si raději vyrobí vlastní mechanická tlačítka Romer G, která však nejsou prostou kopií Cherry MX. Vyrobena byla tak, aby mohly diody lépe podsvítit klávesu, což byl v případě klasických Cherry MX vždy problém. Firma se jej snaží vyřešit tak, že nová podsvícená tlačítka vyrábí z průsvitného plastu, jenž poslouží k lepšímu rozvedení tepla. A to je případ i zbrusu nových Cherry MX RGB Nature White.




MX RGB Nature White se chce odlišit svým odporem při stisku a už z označení je zřejmé, že využívá RGB diodu, díky níž si můžeme nastavit libovolnou barvu podsvícení. Díky průsvitnému tělu tak bude podsvícení klávesy daleko rovnoměrnější než u klasických Cherry MX, kde jsou diody umístěny nad či pod středovým sloupkem, který tak klávese stíní. Podobná tlačítka od Cherry už využívají klávesnice jako Corsair K70 a GSkilll KM780.

Co se týče odporu při stisku, nové Nature White se nachází mezi klasickými Cherry MX Red a MX Black (či jinými), které mají 45gramový a 60 gramový odpor. Nová Nature White musíme zatížit alespoň 55 gramy, abychom překonali odpor pružiny, takže jde o poměrně tuhá tlačítka. Hloubka stisku je obvyklé 4 mm a tlačítko sepne už v jeho polovině. Průběh stisku je lineární, čili bez hmatové odezvy a stejný jako u zmíněných Red či Black.

Jako partner firmy Cherry byla v tomto případě zmíněna společnost Ducky, a první klávesnice s MX RGB Nature White by tak měla být Ducky Shine-5. Tu ale budeme asi na našem trhu hledat marně.

Zdroj: Cherry
reklama