reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chytrá světla z IKEA dostanou podporu digitálních asistentů Google a spol.

24.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Chytrá světla z IKEA dostanou podporu digitálních asistentů Google a spol.
IKEA už minulý měsíc představila svou řadu chytrých svítidel, která mají zaujmout i svou cenou. Jde o produkty prodávané pod označením , pro jejichž ovládání dosud existovaly jen omezené možnosti, ale to se brzy zlepší.
Svítidla IKEA řady TRÅDFRI jsme mohli dosud ovládat s využitím speciálních mobilních aplikací nebo jen dálkovým ovladačem. IKEA ale nyní oznamuje, že její produkty zařazené do skupiny Home Smart, kam patří i tato svítidla, brzy získají kompatibilitu s hlasovými digitálními asistenty, jako je Alexa, Siri nebo Google Assistant. Vedle toho se budou moci zařadit i mezi zařízení Apple HomeKit.





Tato změna proběhne někdy v létě, a to snad i formou firmware, který bude možné použít u dříve zakoupených produktů. Technické podrobnosti ale nebyly zveřejněny.

IKEA si jinak pochvaluje prodeje svých chytrých svítidel, která se prodávají za přívětivé ceny. Však takovou LED žárovku TRÅDFRI pro E27 se světelným tokem 1000 lumenů můžeme u nás pořídit za 299 Kč, kdežto Philips Hue jako asi nejbližší konkurence začínají na více než 500 Kč. Při zařizování domácnosti a jejím vybavování chytrými svítidly, se tak už takový cenový rozdíl jednotlivých produktů velice projeví. IKEA pak má v nabídce také celé osvětlovací LED panely nebo osvětlovací policové díly. Vedle toho jsou k dispozici také sady složené ze svítidel a potřebné brány pro jejich napojení do domácí sítě. Taková brána nás samostatně vyjde na 799 Kč.

Takové ceny už vypadají zajímavě a nejde jen o to, že si můžeme pohodlně zapínat, vypínat či ztlumovat světla. Můžeme si tím i přispět k zabezpečení domova, a to prostě tím, že světla naprogramujeme tak, aby se večer po dobu naší dovolené na několik hodin zapnula.

Zdroj: wccftech
reklama