reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Čína umožní firmě AMD koupit Xilinx, má ale podmínky

27.1.2022, Jan Vítek, aktualita
Čína umožní firmě AMD koupit Xilinx, má ale podmínky
Zatímco NVIDIA může na akvizici firmy Arm už zapomenout, AMD se může těšit, že od regulačních úřadů skutečně dostane povolení koupit firmu Xilinx. Britské už povolení vydaly a nyní se vyjádřily i čínské. 
Akvizice firmy Xilinx tak už byla dříve povolena britskými regulátory a nyní se připojily také čínské úřady, jejichž svolení je ovšem podmínečné. Právě dnes o tom informovala agentura Reuters, dle níž jde tak o další významný krok k dokončení tohoto obchodu za 35 miliard dolarů. 
 
 
Jaké podmínky si tak Čína klade? Zaprvé jde o to, že na jejím trhu se AMD nebude snažit zatěžovat prodej svých produktů nevhodnými podmínkami, což je například prodej jednoho produktu pouze v případě, že si zákazník pořídí i jiný (tzv. tie-in sale) nebo stanovení diskriminačních podmínek pro zákazníky snažící se využívat i konkurenční produkty. 
 
Dále Čína žádá, aby pokračovala spolupráce s jejími domácími firmami, kterým budou stále dodávány procesory a GPU Chaowei, FPGA firmy Xilinx a příslušný software, a to férovým, rozumným a nediskriminačním způsobem. 
 
Zatřetí je požadováno, aby Xilinx pokračoval s vývojem svých FPGA a ty byly i nadále kompatibilní s procesory ARM a zkrátka aby Xilinx pokračoval (i) ve svém dosavadním obchodním plánu. Začtvrté jde o zajištění potřebné kompatibility produktů firmy Xilinx s dalšími, které jsou na čínském trhu, a to rovněž způsobem, který platil doposud. 
 
A nakonec Čína žádá, aby citlivé informace o ostatních výrobcích CPU, GPU a FPGA byly chráněny, AMD aby se k tomu smluvně zavázalo a aby daná data mělo uloženo na samostatných a nezávislých systémech. Po šesti letech mohou být tyto podmínky přezkoumány a případně zrušeny, nebo také prodlouženy.  


reklama