reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Čínský výrobce karet Colorful expanduje i k nám

29.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Čínský výrobce karet Colorful expanduje i k nám
Společnost Colorful je ve své domovské Číně velice oblíbená a jde rovnou o největšího výrobce grafických karet v tomto regionu. Je tedy logické, že se tato firma bude snažit zasáhnout i další trhy.
Colorful je výrobcem designově výrazných grafických karet, přičemž v minulých letech se tato firma těšila především z toho, že celosvětově počet prodaných grafických karet klesal, ale v Číně zájem o ně naopak rostl. Firma si tak mohla užívat své pozice vedoucí firmy v prodejích karet a vyčkávala na vhodný okamžik k expanzi do světa. Nyní to vypadá, že nastane vhodný okamžik, neboť se na trhu konečně objeví GPU představující zásadní novinky: 14nm a 16nm výrobní technologii a využití pamětí HBM2. V obou případech jde o výrazný skok ve výkonu, který jsme nezažili už velice dlouho.





V prvné vlně se Colorful chystá na expanzi do jihovýchodní Asie, od čehož si slibuje, že počet prodaných kusů stoupne ze 4 milionů v předchozím roce na 5 milionů v tom aktuálním. Pokud se to skutečně vyplatí, pak bude následovat druhá vlna, a to vstup na trhy v Indii a východní Evropě. Otázka je, zda Colorful počítá i Českou republiku.

Pokud se tedy společnosti Colorful podaří uchytit na trhu v Thajsku, Vietnamu a dalších zemích tohoto regionu, přičemž asi není důvod, proč by se to nemělo podařit, měl by se dostat v počtu prodaných karet na úrovni Asustek Computer a začít ohrožovat i Micro-Star International (MSI) a Gigabyte.

Colorful využívá referenční PCB přímo od NVIDIE, takže si netvoří vlastní, ovšem v případě chladičů je to zcela jiné. Ty jsou velice originální a vypadají výkonně, přičemž mají obvykle příznivé ceny a firma vydělává především díky maloobchodu a také dodává mnoho karet internetovým kavárnám a herním podnikům.

Zdroj: Fudzilla
reklama