reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Čínský výrobce představil 2000W zdroj

16.9.2013, Jan Vítek, aktualita
Čínský výrobce představil 2000W zdroj
Pokud se rozhodně nespokojíte s běžnou sestavou s hi-end grafickou kartou a procesorem, které utáhne i ušmudlaný 600W zdroj a potřebujete více karet, popřípadě více procesorů a zkrátka větší výkon, máte jednak stejný problém jako Kutil Tim...
Pokud se rozhodně nespokojíte s běžnou sestavou s hi-end grafickou kartou a procesorem, které utáhne i ušmudlaný 600W zdroj a potřebujete více karet, popřípadě více procesorů a zkrátka větší výkon, máte jednak stejný problém jako Kutil Tim a potom potřebujete i výkonný zdroj. Čínský výrobce Great Wall jeden takový vyrobil pod označením GW-EPS2000DA a udává, že jeho maximální výkon je 2000 W.





Tento zdroj typu ATX má hloubku 20 cm, zvládne pracovat se vstupním napětím 90 až 265 V a nabídne certifikaci 80 Plus Gold, takže i velmi slušnou účinnost. Splňuje standard EPS 2.92 a problémem nebudou ani úsporné stavy procesorů Intel Core Haswell.

Maximální výkon však závisí na vstupním napětí, takže tam, kde je v zásuvkách nižší (USA, Japonsko), je pro tento zdroj maximem 1600 W, ovšem u nás může tento zdroj dosáhnout svého maxima 2000 W. K tomu nabídne modulární kabeláž ve složení 24pinového ATX, čtyř 8pinových EPS, osmi 6+2pinových PCIe a pak tu je devět Peripheral Power, dvanácet SATA Power a jeden jediný Berg. Pro chlazení se využívá řízený 140mm ventilátor.

Zdroj se má objevit nejdříve na čínském trhu, a to za cenu v přepočtu cca 12600 Kč.

Zdroj: techPowerUp
reklama