reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cirrus7 Nimbini: skříň, nebo radiátor?

16.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Cirrus7 Nimbini: skříň, nebo radiátor?
Německá společnost Cirrus7 si připravila velmi zajímavou skříňku určenou pro základní desky Intel NUC. Dostala označení Nimbini a složena je z masivních hliníkových žeber, takže je už od pohledu jasné, že spoléhá na pasivní chlazení.
Cirrus7 Nimbini má rozměry 150 x 150 a 87 mm a využívá velmi tlustá žebra, která jsou spojena k sobě podobně jako jednotlivá žebra litinového radiátoru. Slouží také stejnému účelu, čili předávání tepla okolnímu vzduchu, který může skrz ně proudit, takže nám bude tato skříň fungovat jako takové malé topení.





Záleží jen na tom, jak výkonný procesor bude muset chladit. Dle specifikací zvládne i 28W úsporná Core i7 s grafikou Iris, což skutečně vypadá na to, že bude v jejích schopnostech. Vybrat bychom si měli z aktuální nabídky malých desek Intel NUC, které nesou procesory generace Broadwell. Ty jsou již běžně k dispozici v obchodech.





Rozmístění otvorů ve skříni Nimbini tedy odpovídá kompatibilním deskám, takže tím získáme dva porty USB 3.0 plus jeden jack vepředu, další dva USB 3.0 vzadu plus dva mini DisplayPort, gigabitový Ethernet a volitelné jsou konektory pro externé antény rozhraní Wi-Fi. Uvnitř skříně je místo pro 2,5" zařízení, které můžeme zkombinovat s SSD s rozhraním M.2, pro nějž by měla nabídnout slot samotná deska.

Ovšem pokud onu 2,5" pozici potřebovat nebudeme, můžeme jedno žebro vynechat, a skříň tak zúžit. Můžeme si také pořídit jen kit ve stylu Ikea, abychom si své Nimbini mohli sestavit sami, což nějaký čas zabere, protože se tato skříň skládá z celkem 90 částí.

Cirrus7 Nimbini přijde na trh v polovině května a zatím není jasné, za jakou cenu.

Zdroj: techPowerUp
reklama