reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cisco postavilo moderní ekologické datové centrum

9.5.2011, Jan Vítek, aktualita
Cisco postavilo moderní ekologické datové centrum
Společnost Cisco se rozhodlo postavit moderní ekologické datové centrum, které již dokončilo v Allenu ve státě Texas. Využilo pro něj své kompletní portfolio technologií pro datová centra, které obsahuje řešení pro výpočetní systémy, přepínače...
Společnost Cisco se rozhodlo postavit moderní ekologické datové centrum, které již dokončilo v Allenu ve státě Texas. Využilo pro něj své kompletní portfolio technologií pro datová centra, které obsahuje řešení pro výpočetní systémy, přepínače a ukládání dat. Optimalizované je pro virtualizační technologie a Cloud computing.



Pro provoz v tomto 5megawattovém centru nejsou využity baterie dobíjené solárními články, ale rotační setrvačníky a solární kolektory pokrývající střechu budovy. Solární kolektory na střeše jsou schopny generovat kolem 100 kW energie a v případě výpadku elektřiny pak naskočí již ne tak ekologické dieselové generátory. Dále Cisco zmiňuje energeticky efektivní systém pro chlazení, v němž se po 65 procent doby provozu využívá nechlazený a filtrovaný vzduch z vnějšku, čímž společnost může ušetřit kolem 600000 USD ročně. Cisco myslelo také na zavlažování okolních rostlin pro něž využilo lagunu pro dešťovou vodu.

A co se týče údajů týkajících se technického vybavení, pak centrum využívá technologie od partnerů EMC, NetApp a VMware, firemní přepínače řady Nexus 7000, Nexus 5000, virtuální přepínač Nexus 1000V, síťové úložné přepínače MDS, Data Center Network Manager a operační systém NX-OS. Více se dozvíte ve virtuální prohlídce budovy (viz zdroj).

Zdroj: TZ Cisco
reklama