reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cisco uvedlo nová koncová zařízení pro videohovory

22.3.2011, Jan Vítek, aktualita
Cisco uvedlo nová koncová zařízení pro videohovory
Společnost Cisco uvedla na trh nové komunikační nástroje, které dle tiskové zprávy výrazně zjednodušily nahrávání a distribuci záznamů a také vylepšily přehrávání. Mezi nejvýraznější novinky patří také automatická indexace video nahrávek...
Společnost Cisco uvedla na trh nové komunikační nástroje, které dle tiskové zprávy výrazně zjednodušily nahrávání a distribuci záznamů a také vylepšily přehrávání. Mezi nejvýraznější novinky patří také automatická indexace video nahrávek umožňující vyhledávání dle klíčových slov či konkrétní osoby. Koncová zařízení se pak rozrostla o 47" klienta pro TelePresence, který lze umístit na stůl nebo upevnit na zeď, dotykové terminály a nové telefony Cisco Unified IP Phone se zabudovanou kamerou.



Přenos a správu videokonferencí zajistí síťové služby Cisco MXE 3500 (Media Experience Engine) a Cisco MXE 5600 jako klíčová součást architektury umožňující zaznamenávat a sdílet videa z libovolného koncového zařízení či upravovat záznamy. Úpravy záznamů je možné provádět přímo v prostředí prohlížeče. Dostupnost služby je naplánována na druhý kvartál 2011.

Technologie Cisco Pulse umožňuje automaticky indexovat klíčová slova, označovat jednotlivé účastníky konverzace a pak je tu software pro převod mluvené řeči na text a přiřazení klíčových slov časovému úseku. Z těchto materiálů se pak snadno vytvoří celá databáze.

A nakonec pár slov o Cisco TelePresence Content Server 5.0. Jedná se o softwarové řešení pro záznam a streamování video hovorů a telepresence spojení, jež umožňuje uživatelům jednoduše nahrávat videa ve vysoké kvalitě (1080p při 30 snímcích za sekundu nebo 720p při 60 fps) a distribuovat je ve spolupráci s Cisco Show and Share. Ve verzi 5.0 byla posílena integrace se sociální platformou Cisco Quad.

Zdroj: TZ Cisco
reklama