reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cisco uvedlo nové switche pro "sítě bez hranic"

19.3.2010, Jan Vítek, aktualita
Cisco uvedlo nové switche pro "sítě bez hranic"
Společnost Cisco, stálice na poli počítačových sítí, si připravila nové portfolio produktů i služeb spadajících pod "Borderless Access", což je součást architektury sítí bez hranic (Borderless Networks). Zaměřena je plynulá a zabezpečená...
Společnost Cisco, stálice na poli počítačových sítí, si připravila nové portfolio produktů i služeb spadajících pod "Borderless Access", což je součást architektury sítí bez hranic (Borderless Networks). Zaměřena je plynulá a zabezpečená drátová i bezdrátová komunikace, lepší řízení spotřeby energie a optimalizovaný přenos video aplikací. Borderless Networks byla představena v říjnu loňského roku a reaguje na rostoucí rozptýlenost a mobilitu podniků, kterým chce do budoucna umožnit přistupovat k síťovým aplikacím a službám kdekoliv, kdykoliv a z jakéhokoliv zařízení. Přitom se má zachovat bezpečnost, plynulost a spolehlivost.


Mimo jiné se jedná o nové řady switchů Cisco Catalyst 3560/3750-X Series a 2960-S Series, u nichž výrobce nabídne flexibilní cenovou politiku a rozšířenou záruku. Catalyst 3750-X a 3560-X jsou těmi nejlepšími produkty zamýšlené řady se svým výkonem 10 Gb pro Ethernet, podporou standardu PoE+ na všech portech a flexibilním modulem smart uplink. Dále se uplatní technologie StackWise Plus, jež umožňuje spojit zařízení do stacku a k tomu patří také StackPower, která má jako první v oboru umožňovat sdílení energie ve stacku až čtyř switchů.
Cisco Catalyst 2960-S zase mají poskytnout především možnosti výběru ohledně výkonu, rozšiřitelnosti, bezpečnosti, odolnosti i ceny. Nabídnou technologii FlexStack pro zvýšenou dostupnost a výkon, 10GE uplinky, standard PoE na každém portu plus podporu pro PoE+ a plné schopnosti Cisco EnergyWise. Krom toho mají díky optimalizacím srazit spotřebu energie až o 50 procent.

Všechny zmíněné switche mají od výrobce rozšířenou záruku, umožňující výměnu hardware do druhého pracovního dne a zahrnující 90 dní podpory Cisco Technical Assistance Center (TAC).

Dále můžeme zmínit nové produkty v řadě routerů ISR G2, které ztrojnásobují výkonnost a více podporují videoaplikace. Cisco vydalo také nový Software Release 6 pro routery řady Cisco ASR 1000 s novými funkcemi bezpečnosti, unified communications a řízení.

Zdroj: TZ Cisco
reklama