reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cloud Imperium popírá informaci o posunutém vydání Squadron 42

8.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Cloud Imperium popírá informaci o posunutém vydání Squadron 42
Aktualizováno: Squadron 42, hra pro jednoho vycházející ze světa Star Citizen a navazující na veleúspěšnou sérii Wing Commander, byla dle starší informace odsunuta na příští rok. Nyní se však ukázalo, že šlo pouze o mýlku ztracenou v překladu.
Nedávno se objevila informace, která měla pocházet přímo z úst Chrise Robertse. Ten dle GameStar měl přímo říci, že dle jeho názoru bude hra Squadron 42 dokončena až v příštím roce, ovšem jeho studio Cloud Imperium nyní toto tvrzení oficiálně popírá. Jak to tedy je?

Ve skutečnosti nikdo z týmu vývojářů neřekl nic o zpoždění vydání hry Squadron 42 a zároveň nikdo nemluvil o tom, kdy přesně se má objevit. Dezinformaci má na svědomí samotný tazatel, který některou odpověď Robertse špatně přeložil a vypustil do světa. Jde tak o dezinformaci, která si začala žít vlastním životem, přičemž Roberts řekl pouze to, že vývoj Squadron 42 pokračuje dobře, všichni na ní tvrdě pracují a půjde o skvělou hru. O tom, kdy hra přijde na trh, se prý nemluvilo, ovšem bližší informace se máme dozvědět někdy v říjnu. Dále zpráva pokračuje v původním znění.



Stránky věnované hře Squadron 42 stále odkazují na letošní rok, ovšem sám vedoucí tohoto projektu Chris Roberts v rozhovoru pro GameStar sdělil, že dle jeho názoru bude tato hra hotová až někdy v příštím roce. Nedozvěděli jsme se přitom ani přibližné datum, kdy by tato hra měla přijít na trh, takže zbývá jen trpělivě čekat na podrobnosti.





My jsme se na Star Citizen a Squadron 42 podívali v nedávném článku. Jde o velice ambiciózní projekt, který byl nastartován příspěvky herní komunity, po jejichž sečtení vývojáři postupně dostali do rukou neuvěřitelných 120 milionů dolarů. Star Citizen přitom měl být dle původních plánů dokončen už v roce 2014, ale brzy po kampani na Kickstarteru vyšlo najevo, že jde o nesplnitelný termín vzhledem k tomu, co vše má tato hra nabídnout.


Samotná Squadron 42 není pouze vedlejší projekt. Jde o hru ze stejného světa postavenou na stejném enginu, a tak tým jejích vývojářů tvoří obsah, který bude použit i v samotném Star Citizenu. Půjde také o jakousi generální zkoušku, která ukáže, jak na tom bude právě i Star Citizen, takže případný neúspěch daný technickými potížemi, slabou hratelností nebo nesplněnými sliby by zcela jistě otřásl celým projektem a komunitou, která za ním stojí. Zatím se alespoň můžete podívat na několikaminutové video přímo ze samotné Squadron 42.

Zdroj: KitGuru

reklama