reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cloudové úložiště Syncplicity: více dat a více funkcí pro všechny

19.8.2014, Radan Tuhý, aktualita
Cloudové úložiště Syncplicity: více dat a více funkcí pro všechny
Společnost EMC, faktický provozovatel cloudového datového úložiště Syncplicity, výrazně upravila podmínky a parametry služby ve prospěch zákazníků. Dostaneme více dat a funkcí. Ohrozí Dropbox?
Před nedávnem jsme se zabývali datovými úložišti v cloudu, přičemž jedna ze služeb byla právě Syncplicity. Vývoj v oblasti cloudových služeb je poměrně dynamický, proto není až takovým překvapením, že jednotliví poskytovatelé v rámci konkurenčního boje přichází s novými vlastnostmi, lepšími parametry a v případě placených variant i lepšími cenami.





Jinak tomu není ani v případě Syncplicity. Ještě poměrně nedávno bylo například nabízeno zdarma pouze 2 GB prostoru (oproti registraci) a bezplatná varianta byla velmi znatelně omezena (bylo možné synchronizovat pouze dvě zařízení, nebyla podporována mobilní zařízení, atp.).

Před několika dny byl tento bezplatný prostor navýšen na 10 GB. To už je poměrně konkurenční hodnota, pokud vezmeme v úvahu, že např. Dropbox po registraci nabídne pouze 2 GB prostoru (ten je možné průběžně navyšovat za doporučení přátelům), Google Drive pak momentálně nabízí 15 GB, které ovšem sdílí mezi své další služby - Gmail a Google+ Photos (Picassa Web Albums).

Kromě prostoru byla také uvolněna celá řada doposud prémiových vlastností a funkcionalit. Máme zde neomezenou velikost souborů, neomezený počet synchronizovaných zařízení (včetně mobilních) nebo možnost synchronizace jakékoli složky v počítači (není nutné mít všechna data v jedné složce). Samozřejmostí je možnost sdílení dat jak interně (v rámci uživatelů Syncplicity), tak externě pomocí odkazu.

V neposlední řadě je také třeba vyzdvihnout skutečnost, že Syncplicity je služba primárně zaměřena na firmy a korporace, které mají typicky vysoké nároky na zabezpečení a bezpečnost dat.

Pokud by nám nestačilo 10 GB dat, můžeme si v rámci osobního plánu za 5 USD měsíčně (přibližně 100 Kč) prostor navýšit na 100 GB.

Zdroj: Syncplicity
reklama