reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Club 3D si připravil Radeon HD 7970 GHz Edition

25.6.2012, Jan Vítek, aktualita
Club 3D si připravil Radeon HD 7970 GHz Edition
Přesně jak společnost AMD na sklonku minulého týdne slíbila, hned na začátku tohoto začínají její partneři představovat nové grafické karty Radeon HD 7970 GHz Edition. Mezi prvními je i Club 3D, jenž do své nabídky přidal svůj model představující...
Přesně jak společnost AMD na sklonku minulého týdne slíbila, hned na začátku tohoto začínají její partneři představovat nové grafické karty Radeon HD 7970 GHz Edition. Mezi prvními je i Club 3D, jenž do své nabídky přidal svůj model představující dle AMD dnešní nejvýkonnější jednočipovou grafickou kartou.





Dle očekávání její GPU pracuje na frekvenci rovný 1 GHz, což bylo dle tiskové zprávy umožněno vyzráním 28nm výrobního procesu a škálovatelností architektury Graphics Core Next (GCN). Frekvence původních Radeonů HD 7970 je přitom 925 MHz.

Další novinkou je rozšíření technologie AMD Powertune, a to pod označením Boost. Jde tedy bezpochyby o reakci na stejnou funkci u nových GPU NVIDIA s architekturou Kepler a jejím úkolem má být rovněž zvýšení frekvence a pracovního napětí, aby mohlo být dosaženo i vyšších frekvencí než 1 GHz, a to až 1050 MHz. Paměti jsou zde 3 GB typu GDDR5 pracující s 384bitovou sběrnicí na 6 GHz. V maximální zátěži si karta má vzít 250 W.

To vše nám má umožnit bez problémů hrát nejnovější tituly i na rozlišení 2560 x 1600 a AMD se rovněž chlubí optimalizacemi některých titulů přímo pro GCN, jako je třeba DiRT Showdown (s nárůstem FPS až o 59 %), Sniper Elite V2 (až 40 %) a Nexuiz (až 37 %). A samozřejmě tato karta může fungovat i pro GPGPU účely, kde zase nabídne výkon 4,04 TFLOPS využitelné třeba v Adobe Photoshop CS6 nebo utilitě Handbrake pro transkódování videí.

Zdroj: TZ Club 3D
reklama