reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM MasterCase EG200: externí GPU ve stylu dodělej si sám

2.4.2021, Jan Vítek, aktualita
CM MasterCase EG200: externí GPU ve stylu dodělej si sám
Cooler Master uvádí na trh dle vlastních slov skříň pro grafickou kartu, ovšem MasterCase EG200 je pochopitelně mnohem víc, na což ukazuje i její cena 9190 Kč s daní (349 eur). V podstatě jde o externí grafiku coby barebone. 
Cooler Master MasterCase EG200 pochopitelně nemůže být jen prázdná skříň, neboť tu je zapotřebí nestandardní hardware, a to především vhodná základní deska, skrz niž se grafická karta napojí k počítači a také napájecí zdroj. Ve skutečnosti to jediné, co k EG200 nedostaneme, je právě to nejdůležitější, čili samotná grafika. 
 
 
Jde tak o běžnou externí grafiku, ovšem v barebone provedení, přičemž instalaci zvládne každý, kdo někdy v životě alespoň viděl šroubovák a ví, že karta patří do slotu a je nutno k ní připojit dodatečné napájení. 
 
 
Jako obvykle tu máme coby hlavní rozhraní Thunderbolt 3 s propustností 40 Gb/s (odpovídá PCIe 3.0 x4), přičemž přes stejný kabel může být napojený notebook napájen až 60 W. Máme tu také integrovaný stojan pro notebook, který můžeme postavit kolmo k pravé bočnici skříně. Pod odklopitelným čelem skříně zase máme pozici pro jedno 2,5" či 3,5" zařízení s rozhraním SATA. 
 
 
 
Grafická (či jiná) karta může mít rozměry 325 x 54 x 141 mm a připraven je pro ni 550W zdroj Cooler Master V Gold SFX (1x 24 pin, 2x 6+2 pin PCI-e, 1x SATA power). Na zadním panelu skříně nalezneme tři USB 3.2 Gen 1 Type-A a tím to bohužel hasne. Skříň není vybavena Ethernetem, který by se zde hodil, takže bude nutné se připojovat k síti pomocí samotného notebooku. A vypadá to také, že ani USB rozhraní nebude obsluhováno přes Thunderbolt, neboť tu máme také vstupní port Micro-B 3.2 Gen 1.
 
Celkové rozměry skříně jsou 383 x 140 x 208 mm a chlazení zajistí jeden vrchní 92mm ventilátor s otáčkami až 2600 RPM. 
 


reklama