reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM připravil tři vlajkové produkty řady Maker

18.5.2016, Jan Vítek, aktualita
CM připravil tři vlajkové produkty řady Maker
Společnost Cooler Master brzy zařadí do své nabídky tři nové produkty řady Maker, které budou patřit na její vrchol. Jedná se o počítačovou skříň MasterCase Maker 5, chladič MasterAir Maker 8 a zdroj MasterWatt Maker 1200.
Trojice nových produktů Cooler Master Maker tak cílí především na nadšence, kteří si chtějí vyrobit PC postavené na kvalitních komponentách. A jako obvykle můžeme očekávat i něco navíc, co nám umožní si nabízenou skříň, chladič a zdroj upravit k obrazu svému. Jak říká Cooler Master, "budeme moci popustit uzdu své kreativitě a dostaneme svobodu vyjádřit se".





MasterCase Maker 5 bude pokračovat v tom, co nabídly již starší skříně, takže jde především o FreeForm Modular System. Ten nám umožní vyměňovat jednotlivé komponenty skříně, například diskové šachty nebo přední panel. Výrobce také slibuje, že v případě potřeby nabídne nové doplňky, s jejichž pomocí bude naše skříň stále moderní. V tomto případě nám přední panel nabídne krom klasických USB portů tak jeden typu C a dále také umožní ovládat rychlost a LED podsvícení ventilátorů. Dále se pro připevnění předního a vrchního panelu využívají magnety a využívají se hluk pohlcující materiály.

Dovnitř skříně můžeme vměstnat až šest 140mm ventilátorů, přičemž sama nabídne tři plus pásek s červenými LED. Dopředu můžeme také umístit až 280mm radiátor a v budoucnu si budeme moci dokoupit také držák pro dlouhé karty, aby se nenamáhala jejich PCB.





MasterAir Maker 8 je kapotovaný a podsvícený věžovitý chladič procesorů s jistou technologií 3DVC. Jde o 3D Vapor Chamber, čili to je výparníková komora, na niž jsou napojeny vertikální heatpipe. Dle výrobce je takové řešení o pětinu efektivnější než klasická sestava měděné základny a heatpipe. V tomto případě kreativita spočívá v tom, že můžeme sami navrhnout design vrchního plastového krytu, přičemž výrobce nám pro začátek dá průhledný kryt (na fotografii) a také hliníkový kryt. Jako ventilátory byly využity známé Silencio FP.





MasterWatt Maker 1200 je výkonný 1200W zdroj chlubící se velice vysokou efektivitou a také možností využití Cooler Master Connect Mobile Software. Výrobce mluví o druhé generaci 3D designu, který právě stojí za vysokou efektivitou a certifikací 80 Plus Titanium (až 94 %). Pro chlazení zdroje poslouží jeden 135mm ventilátor Silencio FP.

S pomocí zmíněného softwaru budeme moci sledovat a ovládat jednotlivé větve zdroje, a to i pomocí Bluetooth 4.0 LE a mobilní aplikace. Evidentní je, že Cooler Master použil zcela modulární kabeláž a o spolehlivosti zdroje nás má přesvědčit sedmiletá záruka.

MasterCase Maker 5, MasterAir Maker 8 a MasterWatt Maker 1200 budou k dispozici za 200, 130 a 400 eur od tohoto či příštího měsíce v závislosti na regionu.

Zdroj: Cooler Master
reklama