reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM si připravil mechanickou klávesnici QuickFire XT plné velikosti

3.7.2013, Jan Vítek, aktualita
CM si připravil mechanickou klávesnici QuickFire XT plné velikosti
Cooler Master ohlásil příchod další klávesnice, která se zařadí mezi ostatní modely QuickFire. Jedná se o model QuickFire XT, jenž tedy bude k dispozici společně s modely QuickFire Rapid a QuickFire TK a na rozdíl od nich půjde již o plnohodnotnou...
Cooler Master ohlásil příchod další klávesnice, která se zařadí mezi ostatní modely QuickFire. Jedná se o model QuickFire XT, jenž tedy bude k dispozici společně s modely QuickFire Rapid a QuickFire TK a na rozdíl od nich půjde již o plnohodnotnou klávesnici se středním i numerickým blokem kláves.





QuickFire XT nám tedy nabídne 104 kláves, k tomu rozhraní USB s odpojitelným kabelem a odezvou 1 ms, funkcí pro vypnutí klávesy Windows a společně s ní získáme také několik náhradních čepiček včetně malých kleštiček pro jejich vytažení z tlačítek Cherry MX. V PS/2 režimu nám QuickFire XT nabídne také N Key Rollover (NKRO), takže stištěné klávesy se nebudou navzájem ovlivňovat.





Co se týče zmíněných tlačítek Cherry MX, pak v tomto případě bude na výběr mezi verzemi Red, Green, Brown a Blue. Nejzajímavější jsou Green, neboť ty u nových klávesnic nejsou vidět často. Jedná se o variaci na tlačítka Blue, čili ta mají stejnou hmatovou odezvu a při stisku také cvakají. Rozdíl je ten, že pro jejich stisknutí je zapotřebí ne pouze 45 g zátěže, ale rovných 80 gramů, což je o 20 více než u Cherry MX Black. Určena jsou tedy bezpochyby pro ty uživatele, kteří do své klávesnice rádi mlátí.

QuickFire XT již má být k dispozici, přičemž dostupnost jednotlivých verzí se bude lišit v závislosti na trhu. V našich obchodech ještě bohužel není.

Více na stránkách výrobce:

Zdroj: TZ Cooler Master
reklama