reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Sirus C: 2.2kanálový headset

24.4.2014, Jan Vítek, aktualita
CM Storm Sirus C: 2.2kanálový headset
Společnost Cooler Master Europe představila zbrusu nový herní headset CM Storm Sirus C, který nabízí 2.2kanálovou konfiguraci. To znamená, že každé ucho bude mít svůj hlavní reproduktor a vedle něj také basový reproduktor.
Již v roce 2011 jsme si vyzkoušeli první CM Storm Sirus 5.1, který nabízí prostorový zvuk díky osmi reproduktorům. Nový Sirus C má tedy poloviční počet, takže prostorový zvuk neslibuje, ale díky tomu můžeme také očekávat sníženou cenu a snad i větší pohodlí.





Sirus C tedy nabízí 2.2kanálový zvuk, takže v každém sluchátku je 44mm hlavní reproduktor a pak i 40mm basový reproduktor, takže můžeme očekávat opravdu silné basy. Sluchátka se připojují k počítači pomocí rozhraní USB, takže mají zabudovánu vlastní zvukovou kartu se zesilovačem. Ta nejspíše bude integrována ve velkém ovladači na přívodním kabelu, kde budeme moci upravit hlasitost sluchátek, citlivost mikrofonu (či jej rovnou vypnout), hlasitost komunikace a přepínat mezi režimem PC a konzole (pro ty je připraven 3,5mm jack).

Specifikace hovoří o odezvě 20 - 20 000 Hz, impedance je 50 ohmů u hlavního reproduktoru a 32 u basového, citlivost při 1 kHz pak 118 a 116 dB a všesměrový mikrofon má odezvu 10 - 10 000 Hz s citlivostí -34 dB. Cooler Master také mluví o nízké hmotnosti, která je prý "pouze 465 gramů". Osobně bych ale v tomto případě o nízké hmotnosti vůbec nemluvil, spíše naopak.

Sirus C bude k dispozici od května za doporučenou cenu 85 euro, tedy cca 2350 Kč.

Zdroj: TZ Cooler Master
reklama