reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Co ukáže Oculus 11. června?

21.5.2015, Jan Pánek, aktualita
Co ukáže Oculus 11. června?
11. června se můžeme těšit na další novinky ohledně očekávaného VR headsetu Oculus Rift. Vypadá to, že se nedočkáme zásadních hardwarových vylepšení, ale bude se jednat spíše o podpoře a softwarových záležitostí.
V San Franciscu se 11. června uskuteční tisková konference společnosti Oculus, která se tam bude věnovat svému VR headsetu Oculus Rift. Celá akce je nazvána "Step into the rift", což doslova znamená "Krok do trhliny", ale interpretace názvu jiná, protože souvisí i s názvem headsetu a s tím, že nový Oculus Rift má uživatele vtáhnout a nepustit.

Očekává se, že headset bude představen v takové podobě, v jaké se dostane na trh, což by mohlo znamenat drobné změny v hardware, ale neměly by být zcela zásadní. Spíše se očekává, že Oculus představí nová partnerství s dalšími vývojáři a ukáže nové hry, které budou kompatibilní. Jen připomeňme, že se nový Oculus Rift dostane na trh začátkem příštího roku.





Atman Binstock, šéf návrhu v Oculusu a technický ředitel Riftu, prozradil, proč se pozastavil vývoj pro jiné platformy než Windows: "Vývoj pro OS X a Linux byl pozastaven, abychom se mohli zaměřit a abychom byli schopni zajistit vysoce kvalitní úroveň uživatelského zážitku na Windows."

Také se ještě řešila lechtivá otázka pornografického obsahu, který by byl dostupný přes VR headset od Oculusu. To bylo vyřešeno poměrně šalamounsky, protože na Oculus Store, oficiálním obchodu, se žádný podobný obsah nebude nacházet, nicméně z vývojáři mohou svůj obsah do headsetu přinášet volně. Toto řešení nikoho nepobouří ani neodradí od koupi.

Zdroj: Hexus.net
reklama