reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Colorful pracuje na jednoslotové GeForce GTS 450

22.11.2010, Jakub Lokaj, aktualita
Colorful pracuje na jednoslotové GeForce GTS 450
Pro evropský trh méně známý výrobce grafických karet, společnost Colorful, hodlá představit mainstreamovou GeForce GTS 450 s inovativními vylepšeními. Ty se budou týkat zejména zlepšení chlazení a rozmístění použitých elektronických součástek...
Pro evropský trh méně známý výrobce grafických karet, společnost Colorful, hodlá představit mainstreamovou GeForce GTS 450 s inovativními vylepšeními. Ty se budou týkat zejména zlepšení chlazení a rozmístění použitých elektronických součástek na plošném spoji tak, aby grafická karta zabírala pouze jeden slot.



Jednou z nejdůmyslnějších věcí, kterou inženýři v Colorful použili při návrhu nové grafické karty a jejího plošného spoje, bylo upřednostnění kvality před kvantitou. Oproti ostatním výrobcům, kteří na své GeForce GTS 450 umísťují až osm 1Gbitových paměťových čipů, Colorful instaluje pouze čtyři 2Gbitové, čímž snižuje nutnost výroby několika vodivých cest na plošném spoji a šetří tím místo pro ostatní elektronické součástky, aniž by musel redukovat kapacitu grafické paměti.



Na plošném spoji byly nahrazeny všechny válečkové kondenzátory za nízkoprofilové High-C POSCAP používané zejména v serverech. Další úpravou PCB byly úpravy v podobě vyvrtaných děr. Ty mají sloužit k lepší ventilaci nejžhavějších míst v obvodu, především cívek. Pro ně byly předvrtány díry s vůlí, do kterých se pak jednotlivé cívky osadí. Tento způsob uchycení nabízí oboustrannou možnost chlazení zapouzdřených cívek. Poslední otázkou zůstává, jaký chladič bude na jednoslotovou GeForce GTS 450 instalován. O tomto poměrně důležitém faktu Colorful nic nezmínil.


Ostatní specifikace karty by měly zůstat beze změn. Informace o datu vydání a pořizovací ceně nebyly doposud stanoveny.

Zdroj: TechPowerUp
reklama