reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Computex 2007: Vodou chlazená R600, kombo slim HD DVD Blu-Ray, základní desky a další

7.6.2007, Pavel Boček, aktualita
Computex 2007: Vodou chlazená R600, kombo slim HD DVD Blu-Ray, základní desky a další
Několik zdrojů potvrdilo, že na nových deskách s čipovou sadou Intel X38 od společnosti DFI, které mají vyjít ve třetím čtvrtletí, pracuje mladík známý jako Oscar. Oscar stál za nejlépe taktovatelnými kousky od DFI, takže se tedy asi máme...
Několik zdrojů potvrdilo, že na nových deskách s čipovou sadou Intel X38 od společnosti DFI, které mají vyjít ve třetím čtvrtletí, pracuje mladík známý jako Oscar. Oscar stál za nejlépe taktovatelnými kousky od DFI, takže se tedy asi máme na co těšit. I pro DFI to může znamenat určitý comeback. Dále se také podařilo vypátrat několik málo dalších informací o procesoru K10 s jádrem Barcelona. Na trh má přijít v červenci pod názvem Opteron 2200 následován procesorem Phenom FX do socketu 1207 někdy ve třetím čtvrtletí.



U socketu 1207+ můžeme ještě zůstat. MSI má na Computexu mimo jiné první desku pro procesory Phenom FX, K9A2 Platinum. Běží na čipové sadě AMD 790X. Obsahuje čtyři sloty pro DDR2-1066, čtyři PCIe x16, jeden PCIe x1 a dva PCI. Nechybí jeden IDE či šest SATA konektorů



MSI také předvedlo svou vodou chlazenou grafickou kartu ATI Radeon 2900 XT, s čipem R600 taktovaným na základních 740 MHz. Karta má tři vodní bloky a velký radiátor. Na sestavě s deskou MSI P35 údajně běží ve dvou, pouze se 750 W zdrojem, přičemž vodní chlazení je zvládá plnohodnotně ochlazovat. Nejsou známy takty, pod jakými se bude prodávat, velmi pravděpodobně se ale nezůstane u základních. ATI/AMD nedávno oznámilo, že její partneři projevili ochotu prodávat přetaktované grafiky a samotná MSI by si rozhodně nenechala tuto příležitost ujít.



Albatron předvedl zajímavý „mix.“ Je to Mini-ITX deska určená pro mobilní procesory AMD Turion X2, jejichž páteří je čipová sada od SiS. Na desce jsou dva sloty pro paměti SO-DIMM, jeden PCI slot a mini-PCIe slot. Připojit se lze přes duální síťovou kartu, výstup na monitor je D-Sub; disk je připojitelný ke čtyřiceti kolíkům (vypadá to na IDE konektor).

Ani LG nezůstává s novými produkty pozadu. Zjistilo se, že nová slim kombo mechanika HD DVD Blu-Ray se bude prodávat asi za 700 Amerických dolarů, možná více. Výrobci notebooků údajně plánují mechaniku zabudovat do mnoha laptopů, aby uměle zvýšili cenu. Něco o kombo mechanice však zmínil i Samsung, vyplatí se tedy počkat, než její cena spadne.

Zdroj: Fudzilla
reklama